Objavljeno: 03.05.2018.

Kao sudionici Erasmus+ programa svi odabrani studenti moraju  proći Online jezičnu procjenu prije polaska na mobilnost

 

Mrežna jezična potpora (Online Linguistic Support -OLS) pruža potporu sudionicima mobilnosti u okviru programa Erasmus+ u učenju jezika. OLS nudi sudionicima aktivnosti dugoročne mobilnosti u okviru programa Erasmus+  (Glavna radnja 1) mogućnost procjene svojih vještina stranog(ih) jezika kojim će se koristiti dok studiraju, rade ili volontiraju u inozemstvu. Pored toga, odabrani sudionici mogu pratiti jezični tečaj na internetu kako bi poboljšali svoju jezičnu kompetenciju.

 

Mrežna jezična potpora odnosi se na dva različita termina: Jezična procjena i Jezični tečajevi.

Rezultati online jezične procjene nisu uvjet za odlazak na mobilnost. Rezultate jezične procjene na uvid imaju student i matično visoko učilište.

Svi studenti kojima je radni jezik mobilnosti jedan od OLS dostupnih jezika obvezni su prije odlaska na mobilnosti pisati online test procjene jezičnih kompetencija (osim ako je jezik mobilnosti materinji).

Nakon procjene jezika ukoliko student/ica želi, Veleučilište, kako bi pomoglo u pripremi za aktivnost mobilnosti, studentu/ici može dodijeliti besplatan Online jezični tečaj na jednom od ponuđenih jezika OLS.

Ako je vaš rezultat radnog jezika B1 ili niže automatski vam se dodjeljuje online jezični tečaj za taj jezik.

Od 2019. godine dostupne su vam višejezične licence: radni jezik + lokalni jezik (dostupnih zemalja)

Na način da iskažete interes za jezik za koji želite licencu za tečaj.

Na kraju razdoblja mobilnosti u inozemstvu svi studenti obvezni su pisati drugi online test procjene jezičnih kompetencija nakon povratka s mobilnosti na temelju kojega će doznati koliko su unaprijedili svoje jezične vještine.

Sudionici mobilnosti potpisivanjem pojedinačnog Ugovora za dodjelu financijske potpore za mobilnost obvezuju se da će ispuniti testove online procjene jezičnih kompetencija (prije i na kraju razdoblja mobilnosti) te pohađati online jezični tečaj ako mu/joj je dodijeljen.

 

Pozivamo vas da posjetite mrežnu stranicu Erasmus+ OLS alata:

http://erasmusplusols.eu/

Pripremljene videosnimke o načinima njegova korištenja:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJmEREKFYU8U_GYsj0c-nR56iVp4q1ud4

 

Više informacija o OLS.