Objavljeno: 03.05.2018.

OLS – Mrežna jezična potpora 

Mrežna jezična potpora (OLS) osmišljena je kao pomoć sudionicima programa Erasmus+ i Europskih snaga solidarnosti kako bi unaprijedili poznavanje jezika na kojem će raditi, studirati ili volontirati u inozemstvu te tako stekli što bolje iskustvo.

 

Budući da se nedostatak jezičnih vještina navodi kao jedna od glavnih prepreka za sudjelovanje u mobilnosti u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih, OLS nudi fleksibilan i jednostavan pristup jezičnoj potpori. Osim toga, pridonosi i konkretnom cilju programa Erasmus+: promicanju učenja jezika i jezične raznolikosti.

OLS platformi možete pristupiti ovdje.

 

Platforma podržava:

Procjenu znanja

Procjena znanja jezika na kojem će se odvijati mobilnost prije polaska preduvjet je za studente čija će mobilnost trajati dva tjedna ili više jer njihova razina znanja treba odgovarati onoj koju preporučuje njihova organizacija primateljica (osim za izvorne govornike ili u opravdanim slučajevima). Rezultati procjene znanja jezika ne utječu na mogućnost sudjelovanja u programu Erasmus+ i Europskim snagama solidarnosti.

Napomena: budući da je susta još u razvojnoj fazi te Potvrde još nisu dostupne u sustavu! Obvezno je napraviti Printscreen nakon ispunjavanja procjene, te ga poslati na erasmus@vevu.hr s imenom i prezimenom sudionika mobilnosti pod naslovom potvrda izvršenja jezične procjene.

Kako pristupiti učenju jezika:

-Pratiti poveznicu  koju će vam poslati Erasmus koordiantorica

-Kreirati račun na platformi EU Academy (sign in/log in),

-Odabrati jezik i jezičnu zajednicu,

-Odabrati jezičnu procjenu i pokrenuti test,

-Dovršiti jezičnu procjenu,

 

Sukladno rezultatima procjeni, dostupan je niz materijala prema razini poznavanja jezika na EU Academy dashboardu: https://academy.europa.eu/my/.

 

Procjena nakon povratka s mobilnosti više nije obvezna, no sudionici mogu položiti završni ispit iz znanja jezika za procjenu napretka koji su ostvarili tijekom boravka u inozemstvu.

 

Mrežne jezične tečajeve prije i tijekom boravka u inozemstvu.

Pristup jezičnim tečajevima uključuje široku lepezu interaktivnih i prilagođenih aktivnosti. Sudionici mogu pohađati jezične tečajeve na bilo kojem od dostupnih jezika u okviru mrežne jezične potpore (OLS), a broj jezika i jedinica za učenje nije ograničen.

Nakon popunjavanja jezične procjene u istoj zajednici dostupni su materijali za učenje jezika –curriculum.

Napominjemo da se nova platforma svakodnevno razvija, a o svim novostima ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Više informacija o OLS.