Riječ dekana

Poštovane kolegice i kolege, dragi sadašnji i  budući studenti,

Željko Sudarić

ponosni smo i sretni što ste odabrali jedan od naših stručnih studija ili specijalistički diplomski studij, što ste odabrali grad Vukovar za svoj studentski život. Odabir studija jedna je od najvažnijih odluka u vašem životu s kojom ste se do sada susreli, stoga nam je izuzetna čast ali i velika obveza što ste odabrali naše veleučilište za svoje obrazovanje u slijedećim godinama. Uvjereni smo da ste ispravno postupili i sigurni smo da ćemo opravdati vaše povjerenje.

Samim upisom na studij pokazali ste spremnost i motiviranost za učenje, a što će vam u vašem studentskom životu itekako trebati. Studirajte odnoseći se s ljubavlju prema veleučilištu i svojoj budućoj profesiji, te s punom odgovornošću prema sebi samima, svojim obiteljima i svima onima koji su na bilo koji način podupirali vaš upis i početak  studiranja.

Naš posao, svih zaposlenika veleučilišta je veoma zahtjevan, jer dužni smo vas osposobiti za budućnost, a naši nastavnici i stručne službe su naj stručniji i dati će vam sva potrebna znanja i savjete tijekom studiranja.

Naši studiji su ustrojeni u skladu s bolonjskim procesom i propisima Republike Hrvatske. Studenti po završetku stručnog studija stječu visoko obrazovanje i zvanja stručnih prvostupnika  odnosno diplomiranog fizioterapeuta, a sukladno programima studija i Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti. Važno je istaknuti da će po završetku jednog od naših studija vaše zvanje i stupanj naobrazbe biti jednaki onima koji se stječu na drugim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Europi.

Naše veleučilište se kontinuirano razvija i raste, a sve uz zajedničku sinergiju i potporu našeg osnivača Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, te naših brojnih partnera koji nam pomažu u realizaciji stručne prakse za naše studente. Upravo ta zajednička sinergija daje nam garanciju i sigurnost da ćemo u budućnosti našim studentima osigurati kvalitetu studiranja i visoki studentski standard.

Uz stručnost i obrazovanje veleučilište je otvoreno i za sve vaše društvene i sportske aktivnosti. Čvrsto vjerujemo u vaš kreativni doprinos u zajedničkom radu i uspjehu veleučilišta, želimo vam puno uspjeha u akademskom životu, te da osim diplome, stručnosti i znanja, sa vukovarskog veleučilišta ponesete puno lijepih uspomena.

Dobrodošli na naše Veleučilište, dobrodošli u grad Vukovar!

Dekan

Doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. v. š.