Prijašnje konferencije

Konferencija 2023

Izvještaj sa održane konferencije možete vidjeti ovdje.

Konferencija 2022

Izvještaj sa održane konferencije možete vidjeti ovdje.

Konferencija 2021

Izvještaj sa održane konferencije možete vidjeti ovdje.

Konferencija 2020

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2019

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2018

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2017

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2016

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2015

U organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru 08. i 09. svibnja 2015. godine održana je 5. Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ sa središnjom temom Ljudski potencijali u javnoj upravi kao ključan element razvoja.

Otvaranje konferencije je održano u hotelu „Lav“ u Vukovaru, a nazočnima su se obratili zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, Sanja Tokić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika, v.d. dekanice mr.sc. Sandra Mrvica Mađarac i tajnica konferencije Željka Vajda Halak, dipl.iur.

Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na ljudskim potencijalima koji su ključni element za prevladavanje svih poteškoća s kojima se javna uprava svakodnevno susreće. Na konferenciji je sudjelovalo 68 autora, stručnjaka i znanstvenika sa ukupno 44 rada koji su s različitih aspekata pristupili problematici javne uprave.

Na konferenciji su se potpisala i dva Sporazuma o suradnji sa Pravnim fakultetom iz Pečuha i Pravnim fakultetom iz Tuzle. Prodekan za nastavu Pravnog fakulteta iz Pečuha dr.sc. Adrian Fabian i dekan Pravnog fakulteta iz Tuzle dr.sc. Izudin Hasanović istakli su važnost potpisivanja Sporazuma sa Veleučilištem „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Potpisivanjem Sporazuma stvorio se temelj međusobne suradnje za razmjenu nastavnika i studenata, organizaciju znanstveno-stručnih skupova te pripremu i provedbu projekata.

Ova dvodnevna konferencija bila je mjesto razmjene iskustava, dobrih praksi i iznošenja raznih problema kao i prednosti javne uprave.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli održavanju konferencije i svim sudionicima konferencije s nadom da se vidimo i iduće godine!

Galerija

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2014

U organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru 25. i 26. travnja održana je 4. Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ sa središnjom temom „Mogućnosti unaprjeđenja i modernizacija javne uprave u Republici Hrvatskoj“.

Otvaranje konferencije je održano u hotelu „Lav“ u Vukovaru, a otvaranju su nazočili: zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji Goran Bošnjak, predsjednik Upravog suda u Osijeku Božidar Horvat, voditelj vukovarskog Područnog centra Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar dr.sc. Dražen Živić, pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Vukovar Jasna Kolar, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Stjepan Prutki, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta Siniša Kukić, članovi Upravnog vijeća, članovi Programskog odbora konferencije, autori radova te nastavnici i studenti Veleučilišta.
Tematska područja konferencije bila su usmjerena na različite aspekte funkcioniranja javne uprave s naglaskom na mogućnosti unaprjeđenja, europeizaciju javne uprave, načine financiranja, razvoj društva i javnih službi, ali i na menadžment i marketing javne uprave s ciljem podizanja kvalitete javne uprave.
Na konferenciji je sudjelovalo 100 autora iz zemlje i okruženja sa 59 znanstvenih i stručnih radova s teorijskim i praktičnim prikazima.
Zahvaljujemo se svima koji su pomogli održavanju konferencije i svim sudionicima konferencije s nadom da se vidimo i iduće godine!

Galerija

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2013

U organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru 19. i 20. travnja 2013. održana je 3. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Razvoj javne uprave – funkcioniranje javne uprave u upravno-pravnom prostoru Europske unije.

Konferencija je u potpunosti ispunila postavljena očekivanja – više od 100 autora sudjelovalo je s više od 70 radova predstavljenih u plenarnom dijelu ili u pojedinim radnim skupinama.

Od iznimnog značaja bilo je sudjelovanje predstavnika partnerskih visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske i iz inozemstva te eminentnih stručnjaka iz područja javne uprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovačke i Srbije.

Druga skupina sudionika koja je od poebnog značaja su studenti Veleučilišta – osim što su nam pomogli u svim fazama organizacije i provedbe Konferencije, bili su i aktivni sudionici zajedno sa svojim nastavnicima autori su odličnih radova.

Zbornik sažetaka tiskan je prije konferencije, kao i Zbornik radova koji je objavljen na CD-u.

U nadi da smo bili dobri domaćini, veselimo se 4. Konferenciji iduće godine.

Galerija

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2012

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.

Konferencija 2011

Pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave Republike Hrvatske, Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru priredilo je 27. i 28. svibnja 2011. u vukovarskome Hotelu Lav prvu Međunarodnu konferenciju Razvoj javne uprave. U nazočnosti ministra uprave g. Davorina Mlakara, izaslanika ministra znanosti, obrazovanja i sporta g. Mirka Smoljića, vukovarsko-srijemskoga župana g. Bože Galića i vukovarskog gradonačelnika g. Željka Saboa, sudionike i uzvanike, njih preko 60, uvodno je pozdravio dekan Veleučilišta prof. dr. sc. Antun Pintarić.

Uz zahvalu pokrovitelju i Organizacijskome odboru, u svome govoru dekan Pintarić upoznao je nazočne s kratkom poviješću Veleučilišta i istaknuo da samo dobro ustrojena javna uprava predstavlja jamstvo dobroga i uspješnog društva i osigurava učinkovito rješavanje potreba svojih građana. Sudionici skupa, ugledni sveučilišni i veleučilišni predavači u području pravnih znanosti i gospodarstva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije te (grado)načelnici i djelatnici domaćih i inozemnih ustanova poput Centra za europsku dokumentaciju i istraživanje Robert Schuman, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, Državnoga ureda za reviziju, Hrvatskoga državnog arhiva, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje, Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala, Lučke uprave Vukovar, Trgovačkoga suda u Osijeku, Zagrebačke županije i sl., založili su se u svojim izlaganjima i razmjeni mišljenja, nastupima i zaključnoj raspravi za veću javnost rada u upravi, bolji uvid u njezino postupanje te njezin građanski nadzor, a sve sa svrhom prilagodbe i izgradnje novih upravnih ustanova u društvima ovoga područja, poglavito u svjetlu skoroga hrvatskog priključenja Europskoj Uniji, u kojoj samo znanje i razvijenost države i njezinih (javnoupravnih) ustanova mogu predstavljati čvrstu osnovu za daljnje udruživanje i povezivanje. Pravi poticaj zanimljivoj raspravi i zaključcima nakon izlaganja svakako su dali i vrsni voditelji (dr. sc. Jadran Antolović, doc. dr. sc. Boris Bakota, prof. dr. sc. Vlado Belaj, prodekan za nastavu na Veleučilištu dr. sc. Milorad Ćupurdija, doc. dr. sc. Mirko Klarić, prof. dr. sc. Renata Perić, prof. dr. sc. Marinko Đ. Učur) i znalački uvodničari, poput gg. Borisa Blažinića, Ivice Čule i Nevena Šimca.

Gosti su također razgledali grad Vukovar i prostore Veleučilišta u pratnji prodekana za razvoj prof. dr. sc. Tihomira Živića i vodiča iz vukovarskoga Danubium Toursa, a odali su i počast poginulima u Domovinskome ratu na spomen-grobljima na Ovčari i u Vukovaru. Posljednjega dana Konferencije upriličen je i izlet, pa su sudionici imali prigodu nastaviti razgovor i posjetiti Ilok, najistočniji hrvatski grad, u kojemu su se zadržali u ugodnome druženju u Iločkim podrumima i na Principovcu.

U svojim izjavama nakon savjetovanja sudionici su izrazili zadovoljstvo uspješnom priredbom skupa, pohvalivši zamisao o sazivu 2. Međunarodne konferencije o razvoju javne uprave dogodine. Sve to veliki je zalog, ali i obveza za poboljšanja na idućoj Konferenciji.

Nacrt završnog dokumenta

Galerija

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.