Knjižnica VEVU

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru

Županijska 50

32 000 Vukovar

tel: 032/492-247

mail: knjiznica@vevu.hr

Gdje se nalazimo:

Drugi kat Veleučilišta, prostorija 216

Radno vrijeme knjižnice:

Ponedjeljak 8,00 – 16,00 h

Utorak 8,00 – 16,00 h

Srijeda 10,00 – 18,00 h

Četvrtak 8,00 – 16,00 h

Petak 8,00 – 16,00 h

 

PROSTOR, OPREMA I FOND

Knjižnica Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru s radom je počela u prosincu 2007. godine i djeluje u sastavu Veleučilišta kao posebna ustrojbena jedinica. Knjižnična djelatnost obuhvaća prikupljanje, izgradnju i organizaciju knjižničnog fonda, nabavu, stručnu obradu, čuvanje i zaštitu knjižnične grade, računalne opreme i inventara Knjižnice.
Knjižnični fond nastao je kupovinom i darom, sadrži oko 5500 knjiga, a dostupan je korisnicima za posudbu ili rad u čitaonici.

U sklopu Knjižnice nalazi se i Studijska čitaonica koja je opremljena suvremenim tehničkim pomagalima, a broji 10 računala i još 10 sjedećih mjesta. Korisnicima u čitaonici omogućeno je pretraživanje kataloga Knjižnice Veleučilišta, kao i ostalih umreženih knjižnica te pretraživanje baza podataka dostupnih preko Centra za online baze podataka. Studenti mogu koristiti bežičnu mrežu Veleučilišta za pristup internetu, upute za spajanje mogu dobiti u samoj Knjižnici.

Računala u čitaonici mogu koristiti svi studenti Veleučilišta u svrhu izrade pismenih ili završnih radova te pretraživanje kataloga i baza podataka, i to isključivo u svrhu studija.

U čitaonici je potreban mir i tišina kako se ne bi ometalo ostale korisnike.

Hrana i piće ne mogu se unositi i konzumirati u čitaonici.

 

DJELATNICA

Tatjana Ivić Lovrinović, mag. educ. philol. croat. et mag bibl.

 

VIRTUALNA KNJIŽNICA