Objavljeno: 28.04.2023.

Iza nas je dvadeseti po redu Festival znanosti u Republici Hrvatskoj koji se održavao od 24. do 29. travnja 2023. godine.

Tema ovogodišnjeg Festivala bila je PRIRODA I DRUŠTVO koju su sudionici interpretirali na različite načine kroz kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa. Cilj je  ovogodišnjeg Festivala znanosti bio približiti i promovirati znanstvene teme te uspostaviti dijalog između znanosti i javnosti kako bi se ukazalo na važnost i sveprisutnost znanosti.

Na našem Veleučilištu Festival znanosti smo započeli 24.4.2023., predavanjem pod naslovom Agroturizam kao mogućnost povratka prirodi, koje je održala doc. dr. sc. Sandra Mrvica Mađarac, prof. struč. stud., i radionicom pod naslovom Istine i laži – kako radi poligraf? koju je sa studentima provela Dr. sc. Erna Davidović Cvetko, v. pred.

Trećeg dana Festivala 26.4.2023., dr. sc. Erna Davidović Cvetko, v. pred., održala je radionicu Slonovska pasta za zube.

Festival smo zaključili 28.4.2023., predavanjem Kružno gospodarstvo i globalna konkurentnost, koje je održala doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud.

Ove godine Festival znanosti održavao se drugi puta u Gradu Vukovaru, a uz Veleučilište organizatori Festivala znanosti 2023. Vukovar bili su: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar na čijim lokacijama su se i provodile ostale aktivnosti.

https://www.festivalznanosti.hr/2023/vukovar/

https://www.youtube.com/watch?v=WUxTIXaeC38