Objavljeno: 12.11.2023.

Centar za cjeloživotno učenje započeo je 6. studenog 2023. godine s provedbom programa neformalnog učenja pod nazivom Funkcionalni trening „Step by step“. Prvu skupinu polaznika programa pozdravili su prodekanica za stručni i znanstveno-istraživački rad i međunarodnu suradnju doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud., prodekan za poslovanje i suradnju s gospodarstvom doc. dr. sc. Slobodan Stojanović, prof. struč. stud. i voditeljica Centra za cjeloživotno učenje Vesna Šeper, Ph.D in Physical Education and Sport, v. pred. Istaknuto je kako Centar za cjeloživotno učenja svojim programima želi omogućiti zainteresiranim studentima i svima ostalima izvan Veleučilišta stjecanje dodatnih znanja i vještina kojima će unaprijediti svoje kompetencije i poziciju na tržištu rada.

Cilj programa neformalnog učenja Funkcionalni trening „Step by step“ je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za kreiranje specifičnih funkcionalnih treninga. Polaznici će kroz predavanja i radionice praktično naučiti osmisliti trening sa specifičnim ciljem kod pojedinih sportskih aktivnosti, prepoznati i otkloniti greške pri izvođenju vježbi te kako prilagoditi vježbe i opterećenje sposobnostima korisnika. Tijekom 26 nastavnih sati polaznici će naučiti osmisliti trening snage s vlastitom težinom, trening snage koristeći pomagala kao što su trake, pilates lopte i girje te pripremiti trening snage prema određenoj mišićnoj skupini i dijelu tijela. Voditelj programa dr. sc. Nebojša Nešić, prof. struč. stud., navodi kako je posebna pozornost tijekom izvođenja programa usmjerena na pravilno izvođenje i demonstriranje vježbi kao i na otklanjanje grešaka što će dodatno pomoći fizioterapeutima u daljnjem radu. Nakon uspješno završenog programa polaznicima će biti uručene potvrde o sudjelovanju.

Zahvaljujemo se prvoj skupini polaznika na odabiru i ukazanom povjerenju te svima uključenima u provedbu programa želimo uspješan rad!