Objavljeno: 25.07.2023.

Europsko sveučilišno prvenstvo u vaterpolu 2023. održano na Ellipsum bazenima u Miskolcu u Mađarskoj završilo je 19. srpnja 2023. godine  svečanom ceremonijom dodjele medalja i zatvaranja pozdravljajući 130 sudionika sa 7 sveučilišta i 3 europske zemlje.

Dijelom svečanosti bila je i simbolična predaja EUSA zastave delegaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kao sljedećim domaćinima Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025.

Dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. struč. stud. u svom je obraćanju zahvalio Unisport Hrvatska na podršci i pomoći pri nominaciji za ovako veliko događanje kao i EUSA – European University Sports Association na ukazanoj časti i povjerenju te pozvao sve u Vukovar 2025. godine.

Uz dekana, svečanosti zatvaranja nazočili su i doc. dr. sc. Slobodan Stojanović, prof. struč. stud. u trajnom izboru,  prodekan za poslovanje i suradnju s gospodarstvom, doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud, prodekanica za stručni i znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju i Dražen Pejić, mag. cin, v. pred., voditelj Studentske sportske uprave SUSVEVU i član Upravnog vijeća Veleučilišta.