Objavljeno: 13.03.2023.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru organizira u tjednu od 20. do 24. ožujka 2023. godine Dane karijera, otvorenih vrata i Eramus+ International staff week.

Tijekom cijelog tjedna planirana su razna događanja na Veleučilištu kojima je cilj povezati studente i poslodavce, prenijeti studentima iskustva iz prakse, upoznati studente s onim što ih očekuje na tržištu rada nakon završetka studija te općenito upoznati zainteresiranu javnost s radom Veleučilišta. Ove godine dodatnu vrijednost za studente čine nastavnici i nenastavno osoblje koji dolaze s partnerskih visokoškolskih ustanova iz inozemstva i koji sudjeluju na Erasmus+ International staff week-u. Studenti će imati prigodu slušati gostujuće Erasmus+ predavače na razne teme te saznati ponešto o načinu studiranja i stanju na tržištu rada u EU.

Predstavljanje stručnih studija koji se izvode na VEVU predviđeno je za ponedjeljak 20. ožujka 2023. godine. Nastavnici Veleučilišta ugostit će srednjoškolce, buduće maturante i studente, kao i sve druge zainteresirane te predstaviti i istaknuti jake strane i kvalitetu naših stručnih studija kao i uvjete studiranja i života na Veleučilištu.

Vrsni stručnjaci iz prakse, Mladen Pejkovic, stariji izvršni direktor, iz Atlantic grupe te Ognjen Bagatin, vlasnik i izvršni direktor Poliklinike Sinteza, suvlasnik medijske platforme Poduzetnik i poliklinike Bagatin, održat će predavanja za studente na temu poslovanja i učinkovitog upravljanja resursima te istaknuti koja su to ključna znanja i vještine koja se traže od sadašnjih i budućih zaposlenika u njihovim poduzećima.

Predstavljanje poslodavaca studentima održat će se u srijedu 22. ožujka od 11.00 do 15.00 sati u prostorijama Veleučilišta. Poslodavci će imati mogućnost predstaviti poslovanje svojih poduzeća i ustanova, pobliže se upoznati i porazgovarati s našim studentima koji uskoro završavaju studije i izlaze na tržište rada te podijeliti promidžbene materijale.  U četvrtak 23. ožujka studentima će se predstaviti naši završeni studenti, VEVU alumniji, koji su nakon uspješno završenog studija ostvarili uspjehe i na svom poslu. Svoja iskustva sa studija i radnog mjesta studentima će prenijeti VEVU alumniji Tomislav Lovrić s Upravnog studija, Marija Crnković Knežević sa Studija fizioterapije i Stjepan Draganić sa Studija trgovine.

U petak 24. ožujka predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Područnog ureda Vukovar održat će predavanje pod nazivom „Zaposli se nakon studija“ na kojemu će studentima prezentirati trenutno stanje na tržištu rada te istaknuti koje su to značajke i osobine koje osiguravaju konkurentnost na tržištu rada i omogućuju brzi pronalazak posla.

Nadamo se da ćete u raznovrsnom programu Dana karijera, otvorenih vrata i Eramus+ International staff week-a pronaći nešto zanimljivo za Vas te nam se pridružiti na nekoj od brojnih aktivnosti.

Veselimo se Vašem dolasku!