Objavljeno: 03.01.2024.

Danas u našoj rubrici VEVU Alumni predstavljamo Filipa Šimunovića, prvostupnika fizioterapije. U razgovoru nam je Filip odgovorio na par pitanja.

Reci nam nešto o svojoj karijeri u rukometnoj reprezentaciji i općenito gdje si sve radio nakon završetka studija ?

Moje prvo zaposlenje nakon diplome u obliku pripravničkog staža bilo je u Poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u domu „Brezovica“ u Zagrebu. U tom trenutku bio sam otvoren za nova iskustva i težio sam stjecanju novih znanja i vještina pa sam se javio u Rukometni klub Zagreb za volontiranje. Paralelno sam kroz tu godinu dana svakodnevno odlazio volontirati u PPD Zagreb. Po završetku pripravničkog staža vraćam se u Vinkovce i odmah se javljam u HNK „Cibalia“ kako bi kod njih volontirao. Ono što mi je u tom trenutku bilo važno jest da primjenjujem stečena stručna znanja koja sam stjecao na fizioterapeutskim tečajima kroz godine (Maitland level 1, Maitland level 2a, DNS, …). Nedugo nakon povratka u Vinkovce, a na osnovu kompetencija koje sam pokazao tijekom volontiranja, dobivam poziv za fizioterapeuta muške seniorske rukometne reprezentacija te poziv za rad u Specijalnoj bolnici za neurokirurgiju „Neurospine“ s nizom vrhunskih stručnjaka. Danas mogu reći da sam izuzetno zadovoljan svojom ulogom i radnim mjestom.

 

Aktivnosti kojima si se bavio za vrijeme studiranja !?

Uvijek mi je bio važan sport pa sam se tako za vrijeme studiranja bavio futsalom i nastupao za Sportsku udrugu studenta SUSVEVU. Brojni nastupi za VEVU futsal tim omogućili su mi sudjelovati i igrati za futsal reprezentaciju Hrvatske U21. Biti dio sporta i zajedništvo koje ono pruža tijekom studiranja jest po meni najbolji dio tog razdoblja i studiranja koji je obilježen brojnim putovanjima i druženjima kao i prijateljstvima.

 

Poruka za sadašnje i buduće studente ?!

Svim budućim studentima bih preporučio VEVU i Studij fizioterapije jer će tamo steći lijepo zanimanje u kojem će uvijek pronaći motivaciju za pomoć pacijentima te da im ona nudi mnogo mogućnosti i izbora te napredovanja. Također, bitno je u tome ne zaboraviti koliko je važno stalno ulagati u sebe, putem cjeloživotnog obrazovanja, edukacija i tečajeva.