Objavljeno: 19.06.2023.

📌 Od 08. do 11. lipnja 2023. godine u Poreču je održana završnica studentskog prvenstva Hrvatske „UniSport Finals 2023“ na kojem je sudjelovalo preko 1200 studenata sportaša sa 17 visokoškolskih ustanova koji su se natjecali u 12 sportova. Na svečanoj ceremoniji otvorenja predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša istaknuo je kako je ovo najveći multisportski događaj u Hrvatskoj u ovoj godini.

📌Na samoj završnici sudjelovale su i sportske ekipe našeg Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru u čak 7 sportova te su se iz Poreča vratile s dva osvojena brončana odličja.

Brončane medalje osvojile su ženske ekipe u futsalu i nogometu.🥉🏆💪

📌 Ženska ekipa u futsalu izgubila je polufinalni dvoboj od ekipe Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 8:2 dok je u utakmici za treće mjesto pobijedila ekipu Sveučilišta Sjever rezultatom 12:1. Pobjednice su bile studentice Sveučilišta u Zagrebu koje su pobijedile ekipu Sveučilišta u Splitu rezultatom 5:0. Za ekipu Vukovara nastupile su: Tara Stipanović (cap.), Marta Mikinac, Ana Kamerla, Dea Rosandić, Ivona Perak, Martina Kovačić, Laura Sušac, Nikolina Jelić, Leona Ahmeti, Petra Kovačević, Josipa Josipović, Helena Vranjković, Laura Lončar i Bruna Gutzmirtl. Za veliki uspjeh naših djevojaka zaslužni su trener Ivica Radoš i voditelj profesor Dražen Pejić.

📌 Također fantastičan rezultat ostvarile su iste studentice i u velikom nogometu osvojivši treće mjesto nakon poraza od Splita 6:1 i pobjedom protiv Zadra (3:0 b.b.) Za ekipu Vukovara nastupila je ista ekipa osim što je umjesto Brune Gutzmirtl igrala Ivana Malarić. Ekipa VEVU: Tara Stipanović (cap.), Marta Mikinac, Ana Kamerla, Dea Rosandić, Ivona Perak, Martina Kovačić, Laura Sušac, Nikolina Jelić, Leona Ahmeti, Petra Kovačević, Josipa Josipović, Helena Vranjković, Laura Lončar i Ivana Malarić s voditeljem Draženom Pejićem.

📌 Na Unisport Finalsima  pratili smo šahovske majstorije Sveučilišta u Zadru (m, ž), Sveučilišta u Zagrebu (m, ž), Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (m, ž), Sveučilišta u Rijeci (m, ž), Sveučilišta u Splitu (m, ž), Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (m, ž), Veleučilišta Ivanić-Grad (m), Sveučilišta u Dubrovniku (m) te Sveučilišta Sjever (m) i našeg Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru (m, ž). U muškoj konkurenciji najbolji su bili studenti iz Rijeke, a u ženskoj konkurenciji studentice iz Zagreba. Muška VEVU šahovska ekipa osvojila je peto mjesto u sastavu:  Andro Matak, Bruno Blažević i Franko Alduk. Ženska ekipa VEVU osvojila je četvrto mjesto, a nastupila je u sastavu: Maja Kresonja, Ema Volarević i Valentina Benčić. Voditeljica šahovske ekipe bila je Sanja Gongeta.

📌 Natjecanje u odbojci na pijesku privuklo je 9 muških i 13 ženskih ekipa s visokih učilišta diljem Hrvatske. Među svim tim talentiranim sportašima, studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu istaknuli su se kao najbolji, osvojivši dvije zlatne medalje. Muška VEVU ekipa odbojke na pijesku osvojila je šesto mjesto. Sastav ekipe odbojke na pijesku: Josip Vrgoč i Vukašin Kljaić. Studentice su bile nešto uspješnije i samo nekoliko poena dijelilo ih je od ulaska u borbu za medalje. Nastupile su u sastavu Petra Dugandžić i Marija Vrban s Jana Lukačević koja im je bila voditeljica.

📌 Streetball teren resorta Zelena Laguna bio je 9. i 10. lipnja zona nacionalne sveučilišne završnice u košarci 3×3, a kroz dva dana susrelo se pet ekipa u konkurenciji studentica i deset momčadi studenata. Ekipa Sveučilišta u Splitu bila je pobjednik i u muškoj i u ženskoj kategoriji. Studentice VEVU-a osvojile su peto mjesto i nastupile su u sastavu: Ana Pehar, Ana Mijatović, Tea Saračević i Martina Munivrana s voditeljicom Tatjanom Ivić Lovrinović.  Studenti su osvojili šesto mjesto pod vodstvom Igora Modaleka, a nastupili su u sastavu: Aleksandar Vuković, Jovan Đuričić, Mihajlo Ostojić i Luka Gavranović.

📌 Ove  godine na završnici u stolnom tenisu bilo je prijavljeno 10 ekipa u muškoj konkurenciji te smo tako gledali nadmetanja predstavnika Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta u Zagrebu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilišta u Dubrovniku i našeg Veleučilišta „Lavoslav Ružička” u Vukovaru. S druge pak strane, studentice su predstavljale samo pet visokih učilišta (UNIZD, UNIZG, UNIRI, UNIOS i VEVU) te je njihovo natjecanje igrano po principu svatko-sa-svakim. U obje konkurenciji najbolji su bili studenti i studentice Sveučilišta u Zagrebu. Muška stolnoteniska ekipa VEVU osvojila je 7. mjesto i nastupila je u sastavu : Luka Saboci, Tvrtko Pranjić i Manuel Relatić, voditeljica: Sandra Lovrić. Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je 4. mjesto, a nastupila je u sastavu Martina Vučkovac, Jelena Ključević i Jelena Đerić s voditeljicom Sarom Bajić.

📌  Studenti osam visokih učilišta (Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Splitu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Hrvatsko Katoličko Sveučilište i Veleučilište „Lavoslav Ružička” u Vukovaru) te studentice šest gradova (Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Sveučilište u Splitu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku) nastupili su u ovogodišnjem teniskom turniru na Finalsima. U muškoj konkurenciji pobijedila je ekipa Sveučilišta u Zagrebu dok je u ženskoj konkurenciji uvjerljivo najbolja bila ekipa Sveučilišta u Splitu. Naše Veleučilište nastupilo je samo u muškoj konkurenciji i osvojilo sedmo mjesto. Ekipa VEVU nastupila je u sastavu: Ronald Bertić, Mihael Horvat i Dario Babić s voditeljem Slobodanom Stojanovićem.

Iznimno smo ponosni na ovaj veliki sportski uspjeh i čestitamo svim studenticama i studentima koji su predstavljali naše Veleučilište u Poreču kao i njihovim voditeljima i trenerima.