Objavljeno: 09.06.2022.

Dana 7. lipnja 2022. godine na Veleučilištu je održana medijska konferencija na kojoj je naše Veleučilište s predstavnicima medijima podijelilo vijest kako će baš ono na temelju odluke Europske sveučilišne sportske organizacije biti domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine.

Prema riječima dekana doc. dr. sc. Željka Sudarića, prof. v. š. ovo domaćinstvo nije se dogodilo slučajno već iza njega stoji dugogodišnji i uspješan rad naše Sportske udruge studenata koja postoji već 11 godina, nastavnika i svih djelatnika. U organizaciji ovog velikog sportskog događaja u našem gradu sudjelovat će Grad Vukovar, Županija, Sportski objekti Grada Vukovara te Hrvatski akademski sportski savez koji su najavili punu podršku u organizaciji prvenstva. Sinergijom svih dionika koji su sudjelovali na konferenciji, župana Damira Dekanića, gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave, Harisa Pavletića, predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza, ravnatelja Sportskih objekata Grada Vukovara Ivana Szabe,  predsjednika Udruge studenata Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru Dražena Pejića i dekana Veleučilišta, nastavit će se dugogodišnja uspješna suradnja, ali i organizirati veliko sportsko natjecanje koje će našem Veleučilištu, gradu, županiji i Sportskim objektima omogućiti poseban oblik promocije među mladim sportašima.

Na prvenstvu koje će se održavati u drugoj polovini srpnja 2025. godine sudjelovat će 12 muških i 8 ženskih ekipa iz najboljih vaterpolo država svijeta.