Objavljeno: 13.11.2023.

U Vodicama je 0d 7. do 10. studenoga 2023. godine održana CARNET-ova konferencija za korisnike u visokom obrazovanju pod nazivom „THECUC 2023 – Digitalna transformacija visokog obrazovanja: inovacije za budućnost učenja i poučavanja“ na koju su naše Veleučilište predstavili dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. struč. stud. i Igor Bilandžić, ing. Osim što su nazočili konferenciji predstavnici Veleučilišta sudjelovali su i u Fokus grupi na temu digitalne zrelosti. Konferencija se održavala u sklopu projekta e-Sveučilišta te je okupila više od 500 različitih sudionika iz visokog obrazovanja, uključujući kreatore i kreatorice javnih politika, uprave, nastavno osoblje, administratore i administratorice sustava i IT osoblje.

Najvažnija tema konferencije bio je projekt e-Sveučilišta koji ima ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava 84.013.537,73 EUR,a čiji je cilj digitalna preobrazba visokog obrazovanja u Hrvatskoj kroz implementaciju i razvoj digitalne nastavne infrastrukture, digitalnih alata i kompetencija. Uz predstavljanje projekta i pojedinih aktivnosti, naglasak je stavljen i na uvođenje digitalnih diploma.

Brojni predavači i predavačice iz međunarodnih tvrtki, kao i znanstvenici s hrvatskih i svjetskih sveučilišta pružili su uvid u načine kako se uz pomoć digitalne preobrazbe može oblikovati i stvarati budućnost visokog obrazovanja.