Objavljeno: 28.05.2024.

U tjednu od 6. – 10. svibnja 2024. godine na našem Veleučilištu održana su dva usporedna međunarodna događanja: 3. Erasmus International Staff Week i prvi Blended Intensive Program (BIP) pod nazivom „Smart University – Smart Campus“.

Oba događanja, okupljajući partnere visokoškolskih ustanova iz pet zemalja – Esslingen University (Njemačka), Cracow University of Economics,  Ignacy Mościcki University of Applied Sciences in Ciechanów i Jan Amos Komeński State University of Applied Sciences in Leszno (Poljska), Business Academy in Novi Sad (Srbija), University of Pécs, Faculty of Law (Mađarska), Univerza v Novem mestu (Slovenija) i sudionike iz deset,  značajan su korak naprijed u promicanju međunarodne suradnje i razmjene ideja našeg Veleučilišta, studenata i nastavnog i nenastavnog osoblja.

Studenti su imali priliku čuti pozvana predavanja stručnjaka iz područja ekonomije, prava i biomedicine. Studentima su aktualne teme prezentirali dr. oec. Paolo Crugnola, ENTO (Švicarska) Dr. Tamás Puskás, University of Pécs, Faculty of Law (Mađarska) i  doc. dr. sc. Nada Živanović, UPNAS (Srbija).

Održiva gospodarstva i pametne tehnologije postaju sve važniji segment našeg svakodnevnog života i poslovanja, te je nužno osigurati djelovanje obrazovnih institucija u skladu s tim trendovima.

S obzirom na činjenicu kako od nedavno djelujemo u novom, modernom prostoru koji je u skladu s održivim gospodarstvom i pametnom tehnologijom, iznimno smo ponosni što smo BIP programom postali dio inicijative dijaloga o budućnosti visokog obrazovanja.

S više od 60 sudionika iz različitih kultura i akademskih pozadina, međunarodni tjedan bio je izvrsna prilika za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi.

Zahvaljujemo partnerima i sudionicima, a rezultati anonimne ankete poticaj su nam i ohrabrenje za novi izazov sljedeće godine.

Evaluacija VEVU IW 2024