Objavljeno: 17.05.2022.

Sedma međunarodna znanstveno-stručna studentska konferencija SKEI 2022 pod naslovom „Visoko obrazovanje u vrijeme pandemije“ održana je 12. svibnja 2022. godine u Vukovaru pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Države Izrael.

Otvorenje konferencije održano je u prostorijama Dvorca Eltz – Gradskog muzeja u Vukovaru, a plenarno predavanje „Jezik inovacije – pouke iz Izraela“ održao je dr. sc. Nir Tsuk, izraelski stručnjak iz područja inovacija, društvenog kapitala i poduzetništva.

U konferencijskim sesijama sudjelovali su studenti i profesori mentori s različitih sveučilišta i fakulteta iz Hrvatske i izvan nje. I ove godine ostvaren je glavni cilj konferencije – međusobno povezivanje i suradnja studenata i profesora s partnerskim ustanovama te promicanje komunikacije, znanja i vještina s naglaskom na usavršavanje studenata čiji će radovi doprinijeti usavršavanju istraživačkog rada, razmjeni ideja i međunarodnom umrežavanju.

Konferencija je bila prilika za razmjenu iskustava, novih spoznaja i analiza u obrazovnom

procesu u kontekstu COVID-19 pandemije, a izloženim radovima obuhvaćena su tematska područja: menadžment i poduzetništvo, marketing, trgovina, informatika, pravo, ekonomija i financije, digitalizacija, biomedicina i zdravstvo.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru aktivno se uključilo i u obilježavanje Europske godine mladih organizacijom VII. međunarodne znanstveno stručne studentske konferencije SKEI 2022 te su Vukovar i vukovarsko Veleučilište upisani na karti #EYY2022

aktivnosti diljem Europske unije čime je postalo vidljivo i izvan Republike Hrvatske.

Konferencija koja je prepoznata kao važan europski događaj čini nas ponosnima i opravdava sav uložen trud u njenu realizaciju.

Konferencija je održana u suradnji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru s partnerskim ustanovama: Sveučilište / Univerzitet „VITEZ“ Travnik, Bosna i Hercegovina,

Visoka škola modernog biznisa – MBS, Republika Srbija, Univerza v Novem Mestu, Republika Slovenija, BLC Banja Luka College, Banja Luka, Bosna i Hercegovina i Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra, Tuzla, Bosna i Hercegovina.

Sljedeća SKEI konferencija najavljena je za 2023. godinu u Travniku.