Objavljeno: 27.01.2023.

Manifestacija pod nazivom Dani poslova u turizmu predstavlja zajednički projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Ministarstva turizma i sporta uz partnere Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsku obrtničku komoru, Hrvatsku udrugu poslodavaca i Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu. Cilj projekta je povezati poslodavce iz turističkog sektora s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola i studentima završne godine studija u svrhu zapošljavanja u predstojećoj ljetnoj turističkoj sezoni.

Peta po redu manifestacija održana je 25.01.2023. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku te je tom prilikom okupljeno oko 60 poslodavaca koji su, nakon uvodnog svečanog otvorenja, imali priliku predstaviti tražena zanimanja za sezonu 2023. te se povezati sa zainteresiranim osobama koje žele raditi i razvijati karijeru u turizmu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar je za 30-tak studenata upravnog i poslovnog studija te studija fizioterapije, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, proveo radionice pisanja životopisa na kojima su studenti dobili sve potrebne informacije o samoj manifestaciji i upute kako se predstaviti poslodavcu kroz životopis. U praktičnom dijelu aktivnosti uz pomoć djelatnice Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vukovar, studenti su samostalno kreirali svoje životopise, kako bi se pripremili za razgovore s poslodavcima.