Objavljeno: 23.11.2022.

Prošloga tjedna naši su nastavnici doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud., prodekanica za stručni i znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju, dr. sc. Borislav Marušić, prof. struč. stud., predsjednik Katedre za zajedničke predmete i mag. cin. Marko Kunac, pred. sudjelovali na 1. međunarodnom ERASMUS+ tjednu za osoblje na Sveučilištu u Novom Mestu.

Sveučilište u Novom Mestu, koje obuhvaća Fakultet za ekonomiju i informatiku, Fakultet za zdravstvene znanosti, Fakultet za poslovne i upravne znanosti i Fakultet strojarstva, naš je ERASMUS partner od 2019., kada je na inicijativu Katedre za zajedničke predmete uspostavljena suradnja s Fakultetom za ekonomiju i informatiku.

Doprinos našega izaslanstva na skupu uključio je sudjelovanje u aktivnostima tijekom tjedna, kao i dogovor o budućoj suradnji, koja bi uključivala novi način razmjene studenata (tzv. blended intensive mobilities), intenzivnije međusobno sudjelovanje na konferencijama i moguće sudjelovanje studenata i nastavnika Veleučilišta u programu Ljetne škole Sveučilišta u Novom Mestu, koja će po prvi put biti održana u srpnju slijedeće godine.

Naši nastavnici su održali i predavanja studentima na tri fakulteta Sveučilišta: doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud. održala je predavanje pod naslovom “Regulatory competition and company law reforms”, dr. sc. Borislav Marušić, prof. struč. stud. održao je predavanje pod naslovom “Business quotes as a source of practical knowledge for Business English students”, a mag. cin. Marko Kunac, pred. održao je predavanje pod naslovom “Does physical exercise improve health status?”