Objavljeno: 14.11.2022.

U nastavku aktivnosti unutar projekta „STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ studentice i studenti prve i druge  godine Upravnog studija posjetili su Zagreb 2. i 3. studenoga 2022. godine.

Prvog dana studijskog putovanja studentice i studenti  su zajedno sa svojim mentorima, Ivanom Belajem, mag. iur., v. pred.  i dr. sc. Sanjom Gongeta, prof. struč. stud. posjetili Ministarstvo pravosuđa i uprave gdje su imali priliku upoznati se s ustrojstvom i radom ministarstva te aktualnoj reformi koja se provodi u resoru iz područja njihovog studijskog programa, a s ciljem povećanja učinkovitosti i kvalitete javne uprave u pružanju i ostvarivanju prava građana i gospodarskih subjekata Republike Hrvatske, decentralizacije i digitalizacije.

Drugog dana posjeta Zagrebu studentice i studenti Upravnog studija posjetili su  Državnu školu za javnu upravu gdje su ih ravnatelj i suradnici upoznali  s djelokrugom djelatnosti Državne škole za javnu upravu. Studenti su tako imali priliku saznati kako izgleda stručno osposobljavanje i usavršavanje državnih dužnosnika, državnih službenika, javnih službenika i zaposlenika u pravnim osobama s javnim ovlastima, te obrazovanje odraslih, a s ciljem trajnog podizanja razine i kvalitete njihovog znanja, vještina i sposobnosti, radi oblikovanja profesionalnog, djelotvornog i učinkovitog javnog sektora koji će pružati pravodobne i kvalitetne javne usluge. Svi pozitivni primjeri i stečena iskustva o obavljanju stručne prakse s kojima su se naši studenti i profesori susreli i upoznali na ovom studijskom putovanju, zajedno će s onim prethodnima, biti od koristi pri izradi novih kurikuluma i organizaciji stručne prakse na Upravnom studiju Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.