Objavljeno: 04.09.2023.

Poštovane studentice i studenti,

naša dugogodišnja partnerska Udruga za podršku žrtvama i svjedocima objavila je poziv za prijavu na volontiranje.

Svatko od nas može postati žrtva ili svjedok kaznenog djela i postati sudionik kompleksnih policijskih i sudskih postupaka u kojima se nije lako snaći, a koje su izrazito stresne. Stoga je emocionalna podrška koju pružaju volonteri od iznimne pomoći svim sudionicima tog postupka.

U volontiranje se mogu uključiti studenti bilo kojeg studijskog programa jer je kod volontiranja naglasak na dobrovoljnom ulaganju vremena u  neki od društveno korisnih oblika aktivnosti. Potrebna je samo vaša dobra volja da utrošite malo svog slobodnog vremena u pomaganje osobama u specifičnim životnim situacijama u kojima se svi možemo naći.

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima ovlašteni je pružatelj besplatne pravne pomoći i taj dio volonterskih aktivnosti posebno je koristan za studente Upravnog studija jer stječu konkretna znanja o radu različitih upravnih tijela. Ove prednosti već je prepoznao značajan broj naših studenata koji su bili ili još uvijek jesu volonteri udruge.

Više informacija o volontiranju možete pročitati u letku koji se nalazi u privitku. Ukoliko imata ikakvih dodatnih pitanja slobodno se obratite na brojeve telefona ili mail adresu Udruge za podršku žrtvama i svjedocima ili profesorici Danijeli Romić (dromic@vevu.hr).

Odvaži se, budi čovjek, budi human – volontiraj!

Poziv za volontiranje 2023