Objavljeno: 11.09.2023.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i GöMa Holding GmbH iz Graza (Austrija) zaključili su 5. rujna 2023. godine Sporazum o suradnji. Potpisanim sporazumom stvoreni su uvjeti za poslovnu, stručnu i nastavnu suradnju između našeg Veleučilišta i jednog od vodećih rehabilitacijskih centara  savezne države Štajerske što će dodatno doprinijeti kvaliteti nastavnog procesa s posebnim naglaskom na obrazovanje i usavršavanje studenata i nastavnika Zdravstvenog odjela Veleučilišta. 

GöMa Holding GmbH čine sastavnice PhysioMur, PhysioCity i Physio Feldbach gdje su dostupni najsuvremeniji aparati potrebni za sve vrste fizioterapije, masaže i logopedije.  Stotinu zaposlenih, dvadesetpetogodišnja suradnja s dvadeset bolnica i više od 32000 zadovoljnih pacijenata, koji su usluge GöMa Holding-a ocijenili izvrsnim i svjedoče kvaliteti u  pružanju zdravstvenih usluga.

Osim potpisivanja Sporazuma o suradnji, tijekom službenog posjeta Grazu zaključena je i Erasmus+ Inter – Institucionalna suradnja kojom će se studentima i osoblju omogućiti realizacija mobilnosti u svrhu usavršavanja, obavljanja stručne prakse te stjecanje internacionalnih iskustava i vještina kroz odlazne i dolazne mobilnosti studenata i nastavnika Veleučilišta kao i pozvanih predavača stručnjaka s partnerske ustanove GöMa Holding GmbH.

Temeljem potpisanog sporazuma studenti i alumni Veleučilišta imat će priliku na ostvarivanje stipendije u svrhu stažiranja na ovoj prestižnoj klinici.