Objavljeno: 25.11.2023.

U tjednu sjećanja na žrtvu Vukovara, 17. studenog 2023. godine predstavnici Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, dekanica prof. dr. sc. Vajdana Tomić i doc. dr. sc. Josip Šimić, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i kvalitetu boravili su u posjeti Veleučilištu kako bi se potpisao sporazum i razgovaralo o proširenju daljnje suradnje u području fizioterapije, sportske medicine i kineziologije.

Ispred Veleučilišta sastanku su sudjelovali dekan doc. dr. sc. Željko Sudarić, prodekan za nastavu i studente Ivan Belaj, doc. dr. sc. Slobodan Stojanović, prodekan za poslovanje i suradnju sa gospodarstvom, pročelnica zdravstvenog odjel dr. sc. Slavica Janković, tajnik Duško Simić, dipl.iur. i erasmus+ koordinatorica Karolina Novinc, Master of European Business Studies.

Nakon radnog sastanka i obilaska Veleučilišta potpisan je sporazum o suradnji, te su predstavnici institucija zajedno odali počast svim žrtvama na Memorijalnom groblju.

Ovim sporazumom omogućen je razvoj suradnje u pogledu razmjene nastavnog osoblja, studentske mobilnosti, sudjelovanja u zajedničkim projektima, razvoja i izvođenja zajedničkih studijskih programa, cjeloživotnog obrazovanja, istraživanja te znanstveno-stručnih skupova, kao i suradnja u izdavačkoj djelatnosti.