Objavljeno: 07.12.2021.

Peti put zaredom UniSport H2O, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza i u suorganizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, održan je na vukovarskim gradskim bazenima. Tom prilikom  (3. i 4. prosinca 2021. godine) grad Vukovar, bazeni i naše Veleučilište ugostilo je gotovo 200 studenata koji su odmjerili snage kroz dva sporta.

Predstavnici visokoškolskih institucija nadmetali su se u plivačkom dijelu prvog dana natjecanja. Sveučilište u Splitu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Sveučilište Sjever imali su svoje predstavnike i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, u muškoj konkurenciji gledali smo još Sveučilište u Dubrovniku dok su kod plivačica nastupale studentice iz Zadra. Drugi dan natjecanja bio je rezerviran za vaterpolo program. U tom dijelu programa nastupilo je šest ekipa među kojima je bila i ekipa našeg Veleučilišta.

Ovogodišnji UniSport H2O pamtit ćemo po povijesnom uspjehu naših sportskih predstavnika, dodjeli nagrada za 1. Memorijalno-humanitarnu utrku Mario Madžar, ali i po svečanom otvorenju na kojem su sve sudionike pozdravili ministar obrane RH dr.sc. Mario Banožić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza doc.dr.sc Zrinko Čustonja, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru dr.sc. Željko Sudarić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković te zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Filip Sušac .

Vjerujemo kako su svi studenti sportaši i njihovi treneri te svi sudionici UniSport H2O otišli iz Vukovara prepuni pozitivnih dojmova, sportskog uspjeha i entuzijazma te da nestrpljivo očekuju sljedeće natjecanje u našem gradu.