Objavljeno: 31.10.2023.

Voditelj Centra za poduzetništvo iz Osijeka, dipl. oec. Milan Peterka, održao je  na Veleučilištu radionicu na temu poduzetničkog obrazovanja pod nazivom Proaktivni i poduzetni – poduzetnička igra. Radionica je održana u sklopu projekta AktivN(G)O. Cilj radionice bio je uvesti studente u svijet poduzetništva uz simulaciju poduzetničkoga pothvata popularno zvanu „Poduzetnička igra“ kroz koju su studenti druge i treće godine Studija trgovine imali priliku naučiti nešto više o osnovama poslovnoga ciklusa, načinima donošenja odluka, upravljanju rizicima i vlastitim budžetom.

Održana poduzetnička igra predstavlja simulaciju poduzetničkoga pothvata, a provodi se  prema metodologiji Međunarodne organizacije rada (International Labour Organisation). Dio je seminara „Započnite vlastiti posao” Međunarodne organizacije rada, koji se provodi u više od 50-ak zemalja, a ocijenjen je kao jedan od najboljih seminara za poduzetnike početnike.

Poduzetnička igra “Započnite vlastiti posao” je simulacija koja pruža sudionicima uvid u praktično upravljanje malim poduzećem. Igra sudionicima pruža mogućnost donošenja različitih odluka i prihvaćanja odgovornosti za donesene odluke, koje poduzetnici donose u malim poduzećima. Igra također simulira stvarno poduzetničko okruženje.