Objavljeno: 20.02.2024.

Dana 13. veljače 2024. godine dekan Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. struč. stud. i prodekan za nastavu i studente, Ivan Belaj, mag. iur., v. pred., sastali su se s predstavnicama Hrvatskog nacionalnog vijeća, predsjednicom Izvršnog odbora Katarinom Bašić i članicom Izvršnog odbora za obrazovanje Natašom Stipančević u prostorijama Hrvatskog doma Matica u Subotici.

Sastanak je započeo uvodnom prezentacijom aktualnosti u radu Hrvatskog nacionalnog vijeća, nakon čega je uslijedila zajednička analiza mogućnosti studiranja za Hrvate iz Republike Srbije u Vukovaru. Predmet rasprave obuhvatio je širok spektar tema, uključujući mogućnosti smještaja u Studentskom domu “Leopold”, novine u upisnoj proceduri, kvote za Hrvate izvan Republike Hrvatske, mogućnosti stipendiranja unutar hrvatskog sustava visokog obrazovanja, dosadašnja iskustva i sl..

Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak naprijed u jačanju suradnje i razumijevanja između dviju institucija te potvrđuje zajedničku predanost podršci hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji, a temeljem sporazuma sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH.

Zahvaljujemo Hrvatskom nacionalnom vijeću na izvrsnoj dosadašnjoj suradnji i jamstvima za nastavak jednako uspješne suradnje u budućnosti, a  Veleučilište u Vukovaru i dalje stoji čvrsto u svojoj misiji pružanja kvalitetnog obrazovanja i podrške studentima, čime doprinosi obrazovanju, kulturnom i socijalnom razvoju hrvatske zajednice u Republici Srbiji.