Objavljeno: 13.06.2023.

Prošloga tjedna naše je Veleučilište nastavilo suradnju na ERASMUS+ području s novim ERASMUS+ partnerom iz Bosne i Hercegovine – Visokom školom za financije i računovodstvo (FINra) iz Tuzle. Nakon inicijalnog potpisivanja sporazuma o suradnji u studenom prošle godine, ostvarili smo i prvo ERASMUS+ gostujuće predavanje. Predsjednik Katedre za zajedničke predmete dr. sc. Borislav Marušić, prof. struč. stud. je prvi predavač u sklopu ERASMUS+ programa koji je gostovao na  toj visokoobrazovnoj instituciji i pritom održao seriju predavanja iz poslovnoga engleskog jezika, kao i osobnih financija.

Visoku školu za financije i računovodstvo (FINra) iz Tuzle osnovala je 2016. edukacijsko-konzultacijska kuća FINconsult iz Tuzle, koja je u proteklih 18 godina obrazovala više od 2.200 kandidata za certificirane računovođe i ovlaštene revizore. Trenutačni studijski programi obuhvaćaju Studij financija i računovodstva te Studij informatike. U planu je otvaranje dodatnih studijskih programa, a najavljena je i transformacija institucije u sveučilište.  

Ostvareni kontakt predstavlja dodatni korak Veleučilišta u smjeru njegove internacionalizacije, a planiramo i buduće aktivnosti vezane za realizaciju budućih međunarodnih znanstveno–stručnih projekata te razmjenu studenta Poslovnoga odjela u sklopu ERASMUS+ programa.