Objavljeno: 14.11.2023.

Literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ na temu „Vukovar – grad za mlade“ raspisan je i ove godine. Projekt provodi Lions klub Vukovar, a kao suorganizatori sudjeluju Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri“ iz Osijeka, Udruga završenih studenata Alumni VEVU,  Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Studentski dom „Leopold“ u Vukovaru.

Na natječaju su sudjelovali učenici sa stotinjak pjesama iz 33 osnovne škole iz svih krajeva Hrvatske, a nagrade su uručene učenicima na prigodnoj svečanosti u nedjelju 12. studenoga 2023. godine u Studentskom domu „Leopold“ u Vukovaru. Prvo mjesto na natječaju osvojila je Tena Panić, učenica sedmoga razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Đakovo. Na svečanosti su sudjelovali i sudionici biciklističke tradicionalne vožnje od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom tragom sjećanja Vukovar 2023.” koju organizira udruga „Kotrljaneri“ iz Osijeka u znak sjećanja na žrtve Vukovara. Biciklijadom se također promovira tjelesna aktivnost i vožnja bicikla kod djece.

Ovom i sličnim aktivnostima članovi Alumni VEVU-a aktivno sudjeluju u životu lokalne zajednice te pridonose razvoju i vidljivosti Veleučilišta u društvu.