Objavljeno: 06.05.2024.

Dvadeset prvi po redu Festival znanosti u Republici Hrvatskoj održavao se od 22. do 27. travnja 2024.godine, a tema ovogodišnjeg Festivala bila je INTELIGENCIJA. Stručnjaci i znanstvenici temu su mogli interpretirati na različite načine te su u navedenom tjednu kreirali raznolik, zanimljiv i zabavan program.

Temom Inteligencija željelo se približiti i promovirati znanstvene teme te uspostaviti dijalog između znanosti i javnosti kako bi se ukazalo na važnost i sveprisutnost znanosti.

Naše Veleučilište je i ove godine, treći puta za redom, bilo uključeno u aktivnosti ovog projekta popularizacije znanosti u našem gradu, u suradnji sa Gimnazijom  Vukovar, Muzejom vučedolske kulture i Gradskim muzejom Vukovar.

U navedene četiri institucije održavale su se razne aktivnosti vezane uz glavnu ovogodišnju temu, a našem Veleučilištu održane su sljedeće aktivnosti:

22. travnja 12:30 – Umjetna inteligencija, Ivan Kunac, mag. educ. phys. et. inf., pred.

22. travnja 14:00 – Inteligentna pravna strategija: Trgovačko pravo i digitalna transformacija, doc. dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud.

23. travnja 10:00 – Brain gym, Dr. sc. Erna Davidović Cvetko, prof. struč. stud.

23. travnja 10:00 – Simbioza umjetne inteligencije i medicine –  Jasminka Bikić, prof. i Dubravko Žuvić, prof.

26. travnja 10:00 – Intelektualni virtuozi povijesti, Dubravko Žuvić, prof. i Jasminka Bikić, prof.