Objavljeno: 08.03.2022.

Voditelj Službe  Stjepan Draganić je nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja 1991. godine upisao poljoprivrednu mehanizaciju na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku. Svoje studiranje prekida iste godine kako bi se aktivno kao pripadnik 109. vinkovačke brigada uključio u Domovinski rat.

Nedugo zatim, 1992. godine zasnovao je radni odnos u TPVJ Vinkovci na kojem je proveo nepunih šest godina. Početkom mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja 1998. godine prihvatio je premještaj na rad u JVP Vukovar. Za vrijeme rada u JVP Vukovar kontinuirano je usavršavao svoja znanja i vještine vezane uz vatrogastvo te nakon višegodišnjeg rada, 2008. godine odlučio je ponovno studirati. Uz posao upisao je studij trgovine na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru koji je uspješno završio. Po završetku studija u Vukovaru, 2011. godine upisao je zaštitu od požara na Visokoj školi za sigurnost u Zagrebu koju je završio 2012. godine. Završetak studija i diploma pozitivno su se odrazili na poslovnom planu i karijeri te napreduje na rukovodeće mjesto u JVP Vukovar. Od 2019. godine, Stjepan Draganić radi u MUP Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured Civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Vukovar kao voditelj službe. Po osnutku ALUMNI VEVU, Stjepan Draganić je bio potpredsjednik u trajanju jednog izbornog mandata i danas je njegov aktivni član. Od 2021. godine kao predstavnik ALUMNI studenata imenovan je u Povjerenstvo za unutarnju prosudbu sustava osiguranja kvalitete, za njegovo zalaganje i trud kako u radu Veleučilišta, sudjelovanje u konferencijama, organizaciji i provedbi promocije, nastave, te pomoći u vrijeme pandemije COVID-19 dodijeljena mu je Zahvalnica povodom Dana VEVU.

„Tijekom studiranja na VEVU kolegij Organizacija poduzeća uvelike mi je pomogao te pružio uvid u rukovođenje i organizaciju unutar poslovnih subjekata te olakšao prilagodbu na novom radnom mjestu. Navedeni kolegij mi je na novom poslu koji zahtjeva svakodnevno koordiniranje rada više različitih subjekata od Crvenog križa, vatrogasaca, HGSS i ostalih operativnih službi i udruga vezanih za zaštitu i spašavanje omogućio uspješnost i prilagodljivost u samom radu s istima.“

Stjepan Draganić poručio je novim generacijama VEVU studenata da ne gube vrijeme i energiju na neke trivijalne stvari nego da iskoriste svoju mladost tako što će ju uložiti u znanje i učenje, neka ugrabe priliku kojima se pruža na Veleučilištu, neka budu odvažni, hrabri i uspješni jer će ih onda očekivati ista takva budućnost. „Osobno sam primjer dobro iskorištenog vremena i znanja stečenog na VEVU.“

Trenutno je u postupku izbora u naslovno zvanje predavača na Visokoj policijskoj školi, te smo uvjereni da će budućim generacijama studenata izvrsno prenositi znanje i stručna iskustva.