Objavljeno: 21.02.2024.

Danas u našoj rubrici VEVU Alumni razgovarali smo sa našim Robertom Krčmarom, prvostupnikom fizioterapije. U razgovoru nam je Robert odgovorio na par pitanja i poslao snažnu poruku sadašnjim i budućim studentima Veleučilišta.

Reci nam nešto o svojoj karijeri i općenito gdje si sve radio nakon završetka studija…

Nakon završetka studija počeo sam volontirati u NK Slaven Belupu i dobio staž u bolnici te sam radio oba posla sve dok nisam završio staž. Nakon toga sam dobio prvi ugovor u Belupu i počeo raditi privatno. Dvije godine kasnije postao sam glavni fizioterapeut NK Slaven Belupa i otvaram svoj studio. Nakon pet godina u Belupu odlazim u Italiju i Grčku gdje radim privatno s igračima iz navedenih liga. Igrači s kojima sam radio igrali su za Panathinaikos, Frosinone, Lecce, CSKA Moscow. Istovremeno sam dobio poziv za našu nogometnu U21 reprezentaciju što sam naravno sa zadovoljstvom prihvatio. Krajem 2022. godine dobio sam poziv od trenera Tomislava Stipića za odlazak u FC Riga što mi se činilo kao vrlo zanimljiv projekt pa sam tako tamo proveo jednu sezonu. Nakon toga stigao je poziv od sadašnjeg stožera na čelu s trenerom Slavenom Bilićem koji vodi klub Al Fateh u Saudijskoj Arabiji. Poziv sam prihvatio te još uvijek radim u klubu. Istovremeno s radom u klubovima, završio sam dosta dodatnih edukacija koja su nakon studija od ključnog značenja za daljnje stručno usavršavanje. Tako sam završio Kaltenborn / Evjenth Concept, NKT – Neurokinetic therapy, Osteopathic manipulation, DNS – Dynamic neuromuscular stabilization, Dry needling, Stecco i dr.

 Aktivnosti kojima si se bavio za vrijeme studiranja…

Sport odnosno nogomet je oduvijek bio dio mene kako od početaka kada sam igrao u Slaven Belupu tako i kasnije kad sam došao u Vukovar. Igrao sam veliki i mali (fustal) nogomet. Imali smo odličnu VEVU futsal ekipu s kojom smo ostvarili do tada nezamislive rezultate (između ostalih i na Europskom prvenstvom u Portugalu). Definitivno jedan od zaslužnih za taj rezultat bio je prof. Dražen Pejić koji se borio za nas, a osim toga u ekipi je bila odlična atmosfera što nam je davalo snagu, užitak i motivaciju za dalje. Kroz sport se stvaraju prijateljstva koja imate kroz cijeli život tako da bi svakome preporučio da uđe u neki oblik takve aktivnosti.

Poruka za sadašnje i buduće studente…

VEVU veleučilište će vam pružiti sve što vam je potrebno za stjecanje znanja i vještina koji su vam potrebni za daljnji rad, studij je baza s kojom se služite u daljnjim edukacijama kroz život. Osim znanja, ljudi na VEVU će vam dati toplinu i pomoć što je jako bitno za sve koji dolaze iz drugih gradova i što vam daje sigurnost. Budite uporni i nemojte prestajati vjerovati u sebe, slobodno pogriješite, ali i dalje vjerujte da možete ostvariti sve za šta se borite.