Objavljeno: 06.03.2020.

Vjerujemo da je većini naših studenata poznato ime Matea Rajković! Odbojkom se počela baviti još u osnovnoj školi. Karijeru je započela u odbojkaškom klubu Mladost, a tome klubu se kako sama Matea kaže, gdje god po Hrvatskoj igrala, uvijek vraćala. Odbojkaški klub Mladost je prošle godine vratio ženski naslov u Zagreb, a ove godine osvojio je 18 pobjeda, u isto toliko odigranih susreta. Matea je i jedna od najiskusnijih članica hrvatske odbojkaške reprezentacije, stoga ju već na ljeto očekuje Europsko prvenstvo u odbojci koje će se igrati u Mađarskoj.

Osim što je vrhunska sportašica, Matea je svojim predanim i upornim radom na Veleučilištu “Lavoslav Ružička” u Vukovaru završila preddiplomski stručni studij Fizioterapije, a nakon toga specijalistički diplomski stručni studij Preventivne fizioterapije. Tema njenog diplomskog rada bila je usko vezana uz sport kojim se bavi – “Procjena mobilnosti FMS testovima kod odbojkašica”. Nastavnici Veleučilišta pamte ju kao uzornu, vrijednu i uvijek nasmijanu studenticu, a s nekima od njih Mateja je i danas ostala u kontaktu te je i na taj način ostala povezana s Veleučilištem i Vukovarom.

Tijekom studentskih dana Matea je bila aktivna kao vrhunska sportašica u ŽOK Vinkovci i ŽOK Vukovar. Uz profesionalne obveze, uvijek se spremno odazivala zaigrati za ekipu Veleučilišta s kojom je odigrala bezbroj utakmica. Ističe, kako u svaku utakmicu ulazi hladne glave i vrućeg srca, što je vjerujemo rezultat njenog sportskog uspjeha.

S ekipom Veleučilišta osvojila je puno zapaženih rezultata od kojim ističemo osvojeno drugo mjesto na Državnom sveučilišnom studentskom prvenstvu u Vinkovcima 2011. godine, osvojeno drugo mjesto na Humanijadi u Fojnici (BiH) 2013. godine, četiri osvojena prva mjesta na Državnim prvenstvima veleučilišta i visokih školi – u Slavonskom Brodu 2011. godine te u Puli 2012., 2014. i 2015. godine, osvojeno treće mjesto na Državnom studentskom prvenstvu u odbojci na pijesku 2015. godine. Nadamo se i vjerujemo kako će na ljeto zaigrati za hrvatsku odbojkašku reprezentaciju i na Europskom prvenstvu osvojiti zapažene rezultate.

Matei od srca želimo puno vrhunskih sportskih rezultata, još više zadovoljstva, uspjeha i sreće kako u profesionalnom tako i u privatnom životu!

Matea, uz tebe smo, sretno!