Objavljeno: 21.03.2022.

Split je 15. i 16. ožujka 2022. godine bio domaćin 4. i 5. kolu UniSport Futsal lige. U dvorani na „Gripama“ odigrano je ukupno osam utakmica, a muška futsal ekipa Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovar upisala je dvije pobjede. U 4. kolu naša muška ekipa bila je bolja od ekipe Sveučilište u Zadru koju je u neizvjesnoj utakmici punoj preokreta pobijedila rezultatom 5:3, a u 5. kolu protiv ekipe Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ostvarili su pobjedu rezultatom 2:1, važno je naglasiti da je i to bila utakmica puna neizvjesnosti i borbe do samoga kraja.

Nakon odigranih pet kola ekipa Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovar nalazi se na petom mjestu UniSport Futsal lige, a zadnja dva kola lige odigrat će 5. i 6. travnja 2022. godine u dvorani „Krešimir Ćosić“ u ŠC „Višnjik“ u Zadru gdje će muška ekipa našeg Veleučilišta igrati protiv ekipa Sveučilišta u Zagrebu i Edward Bernays University College iz Zagreba.

Za ekipa VEVU nastupili su: Dominik Jelinić, Kristijan Katušić (cap.), Marko Varga, Josip Petak, Rok Jendrašic, Šimun Škarica, Srđan Milovanović, Dominik Stuparić, Matej Uhlarik, Juraj Regović, Filip Denić, Nikola Pavešić, Mihael Horvat, Despot Matijević, Petar Horvatin.

Fizioterapeut: Ingo Tadić         Trener: Ivica Radoš            Voditelj: Dražen Pejić

Dok su muške ekipe odmjeravale snagu na parketu u dvorani „Gripe“ za to vrijeme se u Sportskoj dvorani „Poljud“ održavala poluzavršnica studentskog prvenstva Hrvatske u futsalu za studentice gdje je sudjelovalo šest ekipa podijeljeno u dvije grupe. Ekipa Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovar bila je smještena u grupu B s ekipama Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Sjever iz Varaždina, dok su grupu A činile ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zadru.

Za ekipu VEVU igrale su: Ivona Perak, Laura Lončar, Dea Rosandić, Ana Kamerla, Sara Stelić, Laura Vidoš, Helena Vranjković, Nives Benotić, Martina Vučkovac, Jelena Đerić, Marta Jović, Tara Stipanović, Iva Maganić, Bruna Gutzmirtl pod vodstvom Marka Kunca (voditelj).

U prvoj utakmice naša ekipa odigrala je fantastičnu utakmicu pobijedivši ekipu Sveučilišta Sjever rezultatom 8:5. Druga utakmici, protiv prošlogodišnjih viceprvakinja Hrvatske ekipe Sveučilišta u Splitu sastavljene od igračica reprezentacije Hrvatske i prvoligaških igračica, završila je porazom od 18:00. Nažalost u toj utakmici nastupili smo desetkovani bez tri najbolje igračice koje su se povrijedile u utakmici protiv ekipe Sjevera.

S osvojenim drugim mjestom u grupi B naša ženska ekipa plasirala se na završnicu UniSport Finals koja će se održati od 9. do 12. lipnja 2022. godine u Poreču gdje će nastupiti uz ekipu Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Splitu.

Čestitamo našim ekipama i voditeljima!