Objavljeno: 08.07.2021.

Toplice Sv. Martin na Muri bile su domaćin “UniSport prvenstva Hrvatske u nogometu za akademsku 2020./2021. godinu. Natjecanje se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji te je u Sv. Martin na Muri (od 27. do 30. lipnja 2021. godine) dovelo preko dvjesto studenata i studentica sa šest visokoškolskih ustanova kako bi na sportskim terenima odmjerili svoje snage.

 

STUDENTI:

 

U konkurenciji studenata nastupalo je pet ekipa koje su bile raspoređene u dvije skupine po tri i dvije ekipe. Najbolje ekipe iz skupina igrale su finalnu utakmicu dok su drugoplasirane ekipe iz skupina igrale za 3. mjesto.

 

Sudionici natjecanja:

“A” – skupina:

1. Sveučilište u Zagrebu

2.. TVZ

 

“B” – skupina:

1. Sveučilište u Osijeku

2. Sveučilište u Splitu

3. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

 

U prvom kolu pobijedili smo ekipu Sveučilišta u Osijeku rezultatom 3:1 (2:0). U teškoj i neizvjesnoj utakmici presudila je velika želja i požrtvovnost svih igrača koji su doslovno dali zadnji atom snage kako bi pobijedili vrlo kvalitetnu ekipu Osijeka. Utakmica je odlučena u zadnjim minutama gdje smo postigli gol iz kontranapada u jeku napada Osječana na naš gol.

 

Istoga dana odigrali smo i drugu utakmicu u skupini i izgubili od ekipe Sveučilišta u Splitu rezultatom 2:0 (0:0). U toj utakmici bili smo ravnopravan protivnik ekipi Sveučilišta u Splitu gdje smo u zadnjih deset minuta primili 2 gola nakon nekoliko propuštenih stopostotnih šansi.

 

Drugoga dana igrali smo polufinalnu utakmicu protiv Sveučilišta u Zagrebu i izgubili rezultatom 2:0 (0:0). U izjednačenoj utakmici u nedostatku kvalitetnih izmjena primili smo golove u samoj završnici utakmice gdje smo tijekom većeg dijela imali bolje prigode i veći posjed lopte. U utakmici za treće mjesto protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pobijedili smo 1:0 prelijepim pogotkom Žana Drahotuskog s preko 30 metara. Do kraja utakmice sačuvali smo rano stečeno vodstvo i zasluženo u Vukovar donijeli brončana odličja.

 

Za ekipu Vukovara nastupili su:  Ivan Korkutović, Luka Terzić, Tomislav Smojvir,  Žan Drahotusky, Kristijan Katušić, Miroslav Prkić, Dinko Leko, Srđan Milovanović, Šimun Škarica, Rok Jandrešic, Juraj Regović, Tomislav Gredelj, Nikola Pavešić, Josip Petak, Luka Kovačević, Petar Horvatin, Andrej Ivančan, Despot Matijević, Fabijan Petričević (cap.).

 

Voditelj: Dražen Pejić, mag. cin., v. pred.

Trener: Ivica Radoš

 

Konačni poredak:

1. Sveučilište u Splitu

2. Sveučilište u Zagrebu

3. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

4. TVZ

5. Sveučilište u Osijeku

 

STUDENTICE:

 

U konkurenciji studentica nastupilo je pet ekipa. U našoj skupini nalazile su se još ekipe Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Osijeku. Naše studentice izgubile su protiv Osječanki rezultatom 7:1 dok su protiv Splićanki izgubile rezultatom 4:2. Tako su ostvarile plasman na 5. mjesto.

 

 Za ekipu Vukovara nastupile su:  Viktorija Tuksar, Kristina Gelo,  Marija Bare, Tara Stipanović (cap.), Ana Mijatović, Vanesa Drobac, Marta Jović,  Josipa Josipović, Magdalena Kalaica, Lorena Romić

 

Voditelj ekipa na  natjecanju bio je Marko Kunac, mag. cin., pred.

Trenerica: Iva Maganić

 

Konačni poredak:

 

Studentice:

1. Sveučilište u Splitu

2. Sveučilište u Zagrebu

3. Sveučilište u Osijeku

4. Sveučilište Sjever

5. Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru

 

 Čestitamo našim sportašicama i sportašima!

 

Ponosni smo na svaki njihov nastup za VEVU i medalje koju osvajaju za naše Veleučilište!