Objavljeno: 16.09.2021.

U organizaciji Udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još, Vukovar, održana je 12. rujna 2021. godine u Eko-etno centru Adica jubilarna peta UNICEF-ova utrka „Mliječna staza“. Cilj utrke bio je podržati uspostavljanje i unaprjeđivanje važnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje u Hrvatskoj.

Od 3. do 12. rujna 2021. godine putem aplikacije odrasli i djeca svih uzrasta, rekreativci i profesionalni sportaši na brojnim staza „skupljali“ su kilometre mogućnosti za djevojčice i dječake s teškoćama u razvoju. Naše Veleučilište podržalo je ovu veliku i hvalevrijednu humanitarnu akciju te su naši profesori Marko Kunac, mag. cin., i Stjepan Jelica, mag. physioth., v. pred. u znak  podrške istrčali utrku na 5 km te darovali svoje kilometre.

Po završetku utrke složili su se da je „lokalna zajednica je razvijena onoliko koliko je sposobna pružiti ruku onima kojima je to potrebno, a mi na Veleučilištu dugi niz godina njegujemo instituciju volontiranja te potičemo naše studente na volontiranje što je svakako jedan od načina na koji možemo pomoći osobama u potrebi“.