Objavljeno: 27.07.2021.

Završnica studentskog prvenstva Hrvatske UniSport Finals održala se ove godine u Splitu. Tom prilikom od 17. do 20. srpnja 2021. godine okupile su se studentice i studenti sportaši s 14. visokoobrazovanih institucija kako bi odmjerili snage u različitim sportovima. Natjecanje se održalo u muškoj i ženskoj konkurenciji u devet sportova – košarci, odbojci, futsalu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3 i odbojci na pijesku. Studenti našeg Veleučilišta nastupili su u četiri sporta – stolnom tenisu (m i ž), tenisu (m), odbojci na pijesku (ž) i košarci 3×3 (m) te su osvojili dva četvrta mjesta u stolnom tenisu (ž) i košarci 3×3 (m), dva peta mjesta u odbojci na pijesku (ž) i tenisu (m) te šesto mjesto u stolnom tenisu (m).

 

Muška košarkaška ekipa 3×3 igrala je u skupini protiv ekipe Sveučilišta u Dubrovniku (16:21), Sveučilišta u Osijeku (16:9) i Sveučilišta VERN (20:9). S dvije ostvarene pobjede plasirala se u polufinale gdje je poražena od domaćina Sveučilišta u Splitu rezultatom 17:13. U utakmici za treće mjesto izgubila je u samoj završnici od ekipe Sveučilišta u Zagrebu 13:11. Ekipa je u Split otišla bez dva ključna igrača (Aleksandar Vuković i Luka Gavranović) koji zbog ozljeda i obveza nisu mogli nastupiti na završnici te stoga osvojeno četvrto mjesto predstavlja veliki uspjeh na ovom natjecanju.

Sastav ekipe: Miloš Damjanić, Jovan Đuričić, Ivan Papeša i Dino Ragač.

Voditelj: Dražen Pejić, mag. cin., v. pred.

 

Ženska ekipa odbojke na pijesku osvojila je peto mjesto. Djevojke su u skupini ostvarile pobjedu i poraz te su u četvrtfinalu poražene od ekipe Zadra 2:1.

Sastav ekipe: Kristina Gelo i Martina Munivrana.

Voditeljica: Viktorija Tuksar

 

Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je četvrto mjesto.

Sastav ekipe: Tara Stipanović, Iva Maganić, Magdalena Kalaica i Lorena Romić.

Voditeljica: Ana Mijatović

 

Muška teniska ekipa u sastavu Ante Vuković, Domagoj Soldo, Ivan Reibli i Bosiljko Šimić osvojila je peto mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji gdje je na našem meču odlučivala jedna lopta u tie breaku trećeg seta igre parova protiv Sveučilišta u Osijeku da bi ušli u borbu za medalje.

Voditelj ekipe na natjecanju bio je Ivica Radoš.

 

Muška stolnoteniska ekipa osvojila je šesto mjesto u konkurenciji osam ekipa, a nastupili su u sastavu Martino Bataković, Matko Sabljo, Nikola Pavešić i Matko Vidaković.

Voditelj: Marko Kunac, mag. cin., pred.

 

Čestitamo studenticama i studentima sportašima koji su branili boje Veleučilišta „Lavoslava Ružičke“ u Vukovaru u Splitu!

Iznimno smo ponosni na njihov sportski uspjeh kao i na njihove voditelje.