Objavljeno: 10.03.2021.

Za studente preddiplomskog stručnog studija Fizioterapija profesorica dr. Daiva Petruševičienė, prodekanica Medicinskog fakulteta, s partnerske ustanove Lithuanian University of Health Sciences održala je virtualno predavanje 9. ožujka 2021. godine. Predavačica je na predavanju studentima predstavila ustanovu s koje dolazi te mogućnost dostupne razmjene unutar područja radne terapije, ali isto tako im je dala na raspolaganje materijale s predavanja.

Na virtualno predavanje se uključilo preko sto sudionika što je još jednom potvrdilo kako su naši studenti otvoreni za sve oblike stjecanja znanja, a posebno stjecanje internacionalnog iskustva. Našim studentima na predavanju pridružili su se studenti s fizioterapije iz Ivanić Grada na kojem pročelnica odjela Fizioterapije Veleučilišta dr. sc. Slavica Janković, v. pred.  također predaje osnove radne terapije, time je učinak internacionalizacije proširen i izvan naše ustanove i Vukovara.

Ovakvim virtualnim predavanjem Veleučilište osigurava razvijanje internacionalizaciju kod kuće. Studentima se kroz virtualno predavanje omogućuje stjecanje dodatnih  internacionalnih iskustava bez odlaska na mobilnosti što je vrlo cijenjeno u ovom razdoblju otežanih okolnosti za realizacije fizičkih mobilnosti uslijed ograničenja nastalih zbog sigurnosnih mjera zaštite od pandemije COVID.

 

Materijali iz Osnove redne terapije:

OCCUPATIONAL THERAPHY FOR PATIENTS AFTER STROCK

COGNITIVE FUNCTIONS AND THEIR TRAINING

MEMORY DISORDERS

Prezentaciju ustanove možete pogledati ovdje.

Kontakt mail za upite i konzultacije s profesoricom: Daiva.Petruseviciene@lsmuni.lt

Link za eventualne virtualne susrete po dogovoru s predavačicom:

Join Microsoft Teams Meeting