Objavljeno: 24.11.2020.

Dragi studenti,

 

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije

Vas poziva na drugo tematsko predavanje koje će se održati 30. studenoga 2020. od 14 do 15:30 sati, koje je namijenjeno je dolaznim i odlaznim studentima programa Erasmus+, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

 

Tematska predavanja organizirana su kako bi olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima.

 

Tema predavanja je Application of mindfulness techniques for successful coping with stress, a održat će ga izv. prof. dr. sc. Josipa Mihić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Sudionici ove virtualne radionice upoznat će osnovna načela prakse usredotočene svjesnosti (mindfulness prakse) i rezultate znanstvenih istraživanja o učincima koje primjena ove prakse može imati u zaštiti mentalnog zdravlja. Također će biti pojašnjeni kognitivni i fiziološki mehanizmi koji pridonose pojavi stresa i neugodnih emocionalnih stanja. Naglasak radionice bit će na iskustvenim vježbama i primjeni jednostavnih mindfulness meditacija koje mogu pomoći u nošenju sa stresom i regulacijom emocija, kako u radnom okruženju tako i u privatnom životu. Vježbe se sastoje od osvještavanja prirode aktivnog i zabrinutog uma, razvoja svjesnosti o tjelesnim senzacijama, vježbi disanja i aktivacije parasimpatičkog živčanog sustava i relaksacije. Sudionici radionice bit će upoznati i s takozvanom neformalnom mindfulness praksom koju mogu primjenjivati u svakodnevnom životu.

 

Radni jezik je engleski, a predavanje će se održati online preko aplikacije Zoom.

 

Upute za sudjelovanje:

Sudjelovanje na tematskom predavanju je besplatno i prijava je moguća putem poveznice https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=w3IlDWdrk0G4BaQz4Gv2iTrNaCEGk-ROr0GrhouEP8dUOE1aOVAzRUQ2MURTOVdQUDQ2OERCMEJORC4u  do 28. studenoga 2020. uz mogućnost prijevremenog zatvaranja zbog ograničenih mjesta.

 

 

Napomena: mole se studenti koji su koji su se registrirali prije 26.11.2020. da još jednom to učine jer zbog tehničkih poteškoća nisu nažalost zabilježene njihove e-adrese, kako bismo im mogli poslati poveznice za spajanje na predavanje.

 

 

Odjel za promidžbu i informiranje Agencije za mobilnost i programe Europske unije 

vam poručuje:

 

“Veselimo se virtualnom druženju!”

 

*Vaše osobne podatke koje ste nam dali prilikom prijave na događaj kao i one koja nam eventualno date tijekom događaja, kao organizator obrađujemo za potrebe predmetnog kao i budućih događaja. Više o tome kako postupamo s Vašim osobnim podatcima možete pročitati u našoj Obavijesti o zaštiti osobnih podataka.