Objavljeno: 01.03.2021.

DOLAZNA  MOBILNOST OSOBLJA

 

25. i 26. veljače 2021. godine Veleučilište je ugostilo prof. dr. sc. Snežanu Bilić, Erasmus+ Institucionalnu koordinatoricu s Međunarodnog balkanskog sveučilišta (International Balkan University) iz Skoplja koje je ujedno i nova partnerska ustanova Veleučilišta na projektu mobilnosti 2020-1-HR01-KA107-077461 unutar programa Erasmus+ aktivnosti KA107- Individualne mobilnosti studenata i osoblja između programskih i partnerskih zemalja.

Prof. Bilić boravila je na Veleučilištu u svrhu Job Shadowinga, tijekom njezinog dvodnevnog posjeta, u radnim sastancima susrela se s dekanom našeg Veleučilišta, prodekanima i pročelnicima Odjela na temu internacionalne suradnje i aktivnosti unutar njih kao i prostora za proširivanje suradnje. Erasmus koordinatorica i gošća tom prilikom su detaljnije su razmijenile iskustva o samim aktivnostima unutar projekta mobilnosti i provedbenih aktivnosti. Prof. Bilić također je predstavila Sveučilište s kojeg dolazi nastavnom osoblju Poslovnog i Upravnog odjela tijekom kojeg je ostavila prostora za razgovor s nastavnicima unutar tema zajedničke suradnje. Zbog sigurnosnih mjera i ograničenog broja osoba za okupljanje prezentacija za studente nije održana, ali joj se može pristupiti putem ovog linka. Za sva pitanja studenti se mogu obratiti VEVU Erasmus koordinatorici putem maila: erasmus@vevu.hr.

 


DOLAZNA STUDENTICA S NAMA

 

Danas, 1. ožujka  2021. godine na Veleučilištu su Erasmus koordinatorica, predstavnici studentskog zbora Veleučilišta i Student Buddy  dočekali i zaželjeli dobrodošlicu dolaznoj studentici Iryni Trush koja će u sklopu razmjene kroz program Erasmus+ boraviti na Veleučilištu cijeli ljetni semestar 2021./2022. godine. Studentica na mobilnost dolazi s reprezentativne partnerske ustanove, National Aviation University, Faculty of economy and business administration iz Ukrajine. Tijekom svog boravka na mobilnosti u svrhu studija, Iryna će pohađati i polagati izabrane kolegije na Poslovnom odjelu.

 


VIRTUALNO PREDAVANJE

 

U najavi je i provedba virtualne mobilnosti koja će se održati  9. ožujka 2021. godine od strane predavačice prof. Daive Petruseviciene, prodekanice  Fakulteta sestrinstva,  s partnerske ustanove Lithuanian University of Health Sciences, koja će za naše studente druge godine preddiplomskog stručnog studija Fizioterapije održati on-line predavanje iz kolegija Osnove radne terapije.