Objavljeno: 09.01.2023.

Međunarodni znanstveno-stručni skup „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“ održao se osmu godinu za redom. Ove godine Skup je organiziran u zajedničkoj organizaciji Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru i Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.
Posebno bogatstvo ovog Skupa jest upravo tematska raznolikost, koja pokriva razna područja povezana s zdravljem, od fizioterapijskih i sestrinskih tema, preko etičkih pitanja, tema iz temeljnih biomedicinskih znanosti, primjene digitalnih alata u zdravstvu i edukaciji pa sve do neiscrpne teme tjelesne aktivnosti i neaktivnosti te povezanosti navika modernog čovjeka s zdravljem.

Ove godine Skup se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore medicinskih sestara. Veliki značaj Skupu doprinijelo je vrednovanje trajnog stručnog usavršavanja u obliku bodova dodijeljenih od Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore medicinskih sestara.
Na Skupu su prezentirana 39 stručna rada autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Slovenije. U ovom Zborniku radova nalazi se 28 cjelovitih radova. Autori i koautori dolaze s niza renomiranih obrazovnih i zdravstvenih ustanova. Osim s Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, autori i koautori stručnih radova zaposlenici su Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, suradnici Medicinskog fakulteta u Osijeku, Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Fakulteta zdravstvenih studija u Mostaru, Odjela za fizioterapiju Sveučilišta Sjever, Visoke škole Ivanić-Grad, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kliničkog bolničkog centra u Osijeku, OŽB Vinkovci, Lječilišta Bizovačke toplice, Sveučilišta u Baselu te mnogih drugih.

Zahvaljujemo se svim autorima koji su sudjelovali u izradi i prezentiranju radova te svima koji su doprinijeli održavanju ovog Skupa, posebno Programskom i Organizacijskom odboru.

Zbornik radova možete pronaći ovdje