Objavljeno: 19.01.2021.

ŠTO NOVA ECHE POVELJA ZNAČI ZA VEVU?

 

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru jedno je od ponosnih nositelja nove ECHE povelje.

 

“ERASMUS CHARTER FOR HIGHER EDUCATION 2021-2027” quality certificate  Veleučilište je ocijenjeno s ukupno 100% mogućih bodova.

 

Novom ECHE poveljom Veleučilište je prije svega steklo preduvjet za nastavak sudjelovanja u programu Erasmus+ u novom provedbenom razdoblju 2021.-2027.

Time je Veleučilište omogućilo svojim studentima i osoblju da budu dio Europskog visokoobrazovnog prostora i da koriste njezine pogodnosti kako bi ostvarili vlastite prednosti. Veleučilište je ovom poveljom također otvorilo pristup studentima i osoblju s partnerskih ustanova iz zemalja izvan Europe te tako omogućilo integraciju i multikulturalnost što je također sastavni dio razvoja akademskog čovjeka.

 

Unutar novog provedbenog razdoblja Veleučilište ima priliku kroz projekte mobilnosti, strateška partnerstva i druge projekte razvijati modele suradnje, nadograđivati infrastrukturu i kapacitete te unaprjeđivati svoju internacionalizaciju kroz koju će podizati ukupnu razinu kvalitete obrazovanja kako bi svojim studentima omogućilo da budu ravnopravni studentima budućnosti kao i da steknu dodatne ishode učenja i kompetencije te tako budu u korak sa zahtjevima konkurencije na  globalnom tržištu.

 

Prema najavama AMPEU novi pozivi za projekte 2021. očekuju se u ožujku!