Objavljeno: 03.07.2023.

Dragi naši sadašnji i budući studenti,

kako već sada imamo puno upita za smještaj u Studentski dom „Leopold“ za sljedeću akademsku godinu, u nastavku teksta donosimo neke smjernice koje će vam pomoći u pripremi dokumentacije za prijavu na natječaj za dom te vam omogućiti bezbrižno ljeto.

Pripremite svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme.

Natječaj za subvencionirani smještaj redovitih studenata u Studentski dom Leopold objavit će se u srpnju 2023. godine.

Kako su referade visokih učilišta i tajništva u srednjim i osnovnim školama najčešće zatvorene preko ljeta preporučujemo vam da dio potrebne dokumentacije pribavite što ranije. Ono što možete riješiti već sada je npr. potvrda o školovanju za brata ili sestru (za svakog brata i/ili sestru na školovanju dobivate dodatne bodove).  To se odnosi na osnovnu, srednju školu te na visoka učilišta – fakultete.

Kada natječaj za dom za akademsku godinu 2023./2024. bude objavljen, uz sve ostale dokumente bit će objavljeni i obrasci koje ćete morati isprintati i popuniti, a neke od njih i ovjeriti u srednjoj školi (samo brucoši),  odnosno obrazac s prosjekom ocjena svih predmeta svih razreda srednjoškolskog obrazovanja, dok će neke obrasce biti potrebno ovjeriti na visokom učilištu (brucoši i stari studenti)

Studentima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ uz Vukovaru obrasce ovjeravamo mi po službenoj dužnosti.

I ostalu dokumentacija koja vam donosi dodatne bodove na natječaju možete već sada pribaviti u nadležnim institucijama:

  • potvrdu nadležne Porezne uprave o visini dohotka za 2022. godinu za sve članove kućanstva,
  • potvrdu o visini ukupno isplaćene obiteljske mirovine od nadležne ustanove za mirovinsko osiguranje za 2022. godinu (za članove kućanstva koji su u mirovini),
  • potvrdu o utvrđenom statusu za studente djecu smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (u daljnjem tekstu: HVO), djecu nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata i pripadnika HVO-a i studente djecu hrvatskoga ratnoga vojnog invalida iz Domovinskoga rata (u daljnjem tekstu: HRVI iz Domovinskoga rata) i pripadnika HVO-a kojem je priznat status ratnoga vojnog invalida po pravomoćnom rješenju nadležnog tijela Bosne i Hercegovine,
  • ostale potvrde: (smrtni list roditelja, dokaz o nestanku roditelja, za nepoznatog roditelja izjavu da je roditelj nepoznat, pravomoćnu sudsku presudu o razvodu braka roditelja, odluku o privremenom uzdržavanju nadležnog centra za socijalnu skrb, potvrda Centra za socijalnu skrb o smještaju u dom socijalne skrbi ili udomiteljsku obitelj, rješenje nadležnog tijela o postotku tjelesnog oštećenja i dr.).

Preporučujemo studentima zainteresiranima za dom da svakako prouče Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje (Narodne novine 68/23).

kako bi se informirali o tome jesu li zadovoljili uvjete za subvencionirani smještaj te na koji način prikupiti maksimalan broj bodova ili pak možda imaju li pravo na izravan smještaj u dom, s obzirom da će se postupak bodovanja i utvrđivanja rang-lista raditi sukladno navedenom Pravilniku.

Za sva pitanja, nedoumice i pojašnjenja slobodno se obratite na mail:

studentskidom-vukovar@vevu.hr