Objavljeno: 25.10.2021.

Prošloga tjedna naš je profesor dr. sc. Borislav Marušić, prof. v. š. gostovao kao predavač u sklopu ERASMUS+ razmjene predavača između partnerskih institucija na Fakultetu za ekonomiju i informatiku u Novom Mestu. Tom je prigodom održao seriju predavanja iz poslovnoga engleskog jezika, kao i osobnih financija

Fakultet za ekonomiju i informatiku, dio je Sveučilišta u Novom Mestu, koje uz navedeni fakultet obuhvaća i Fakultet za zdravstvene znanosti, Fakultet za poslovne i upravne znanosti i Fakultet strojarstva. ERASMUS+ suradnja s Fakultetom za ekonomiju i informatiku datira od 2019., a uspostavljena je na inicijativu Katedre za zajedničke predmete. Tijekom protekloga razdoblja ostvarene su dvije međusobne razmjene gostujućih predavača, a planiramo i buduće aktivnosti.

Predsjednik Katedre za zajedničke predmete je tijekom posjete u razgovoru s dekanicom doc. dr. sc. Nevenkom Kregar Velikonjom inicirao buduću suradnju s još jednim fakultetom Sveučilišta u Novom Mestu – Fakultetom za zdravstvene znanosti, na kojem se između ostaloga izvodi nastava i na Studiju fizioterapije. Uspostavom suradnje s navedenim fakultetom, Veleučilište će se dodatno povezati sa Sveučilištem u Novom Mestu. Realizacijom dogovorene suradnje fizioterapeuti i kineziolozi s Veleučilišta dobit će mogućnost sudjelovanja u međunarodnoj razmjeni nastavnika i tako pridonijeti kako svom osobnom profesionalnom razvoju tako i međunarodnoj poziciji Veleučilišta u cjelini.