Objavljeno: 16.02.2021.

Hrvatska Vlada podržala je prijedlog Ministarstva kulture i medija te je 2021. godinu proglasila Godinom čitanja uz slogan “Čitajmo da ne ostanemo bez riječi“. Godina čitanja realizirat će se u sklopu Nacionalne strategije poticanja čitanja koju je Vlada donijela 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

U 2021. godini brojne kulturne organizacije osmislit će i provoditi brojne aktivnosti koje će pridonijeti afirmaciji čitanja. To prilikom i naša knjižnica uključila se u obilježavanje Godine čitanja različitim aktivnostima kako bi kod svojih korisnika potaknula čitanje i kako bi se naši studenti upoznali sa svim prednostima koje dobivamo i razvijamo čitanjem.

Svjesni smo koliku važnost ima čitanje, koje su njegove prednosti i kako ono utječe za razvoj pojedinca, ali i zajednice. Programom Spoj na slijepo s knjigom i Međunarodnim tjednom darivanja knjiga započeli  smo Godinu čitanja na našem Veleučilištu sa željom da  promijenimo odnos korisnika knjižnice prema knjizi, čitanju, učenju i znanju te da i naše Veleučilište čita s cijelom Hrvatskom.

Medunarodni dan darivanja knjiga