Objavljeno: 24.02.2022.

Poštovana/i,

pred nama je devetnaesti  po redu Festival znanosti u Republici Hrvatskoj koji će se održati od 2. do 7. svibnja 2022. godine. Tema ovogodišnjeg Festivala je ŽIVOT. Temu je moguće interpretirati na različite načine jer omogućuje kreiranje raznolikog, zanimljivog i zabavnog programa. Cilj je približiti i promovirati znanstvene teme te uspostaviti dijalog između znanosti i javnosti kako bi se ukazalo na važnost i sveprisutnost znanosti.

Festival znanosti, ove godine, prvi put, održat će se i u Gradu Vukovaru. Organizatori Festivala znanosti 2022. Vukovar su: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Aktivnosti će se provoditi na tri lokacije: Gimnazija Vukovar, Muzej vučedolske kulture i Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru.

Aktivnosti se prijavljuju putem prijavnog obrasca, a rok za prijavu je 20. ožujka 2022. godine.

Službeni program Festivala bit će objavljen na mrežnim stranicama organizatora, Grada Vukovara, službenim stranicama Festivala znanosti te ostalim sredstvima oglašavanja.

Festival znanosti održat će se uživo,  uz poštivanje epidemioloških mjera, no zbog neizvjesnosti situacije potrebno je planiranje predstavljanja sadržaja i u digitalnom obliku.

Veselimo se vašem sudjelovanju

Organizacijski odbor Festivala znanosti 2022. Vukovar

Poveznica na prijavni obrazac