Objavljeno: 04.10.2019.

Erasmus info dan na VEVU namijenjen je prvenstveno svim novo upisanim redovnim i izvanrednim studentima prve godine studija na Veleučilištu u akademskoj 2019./2020. godini, ali i svim redovnim ili izvanrednim studentima upisanim na više godine studija koji su zainteresirani za Erasmus+ studentske razmjene u inozemstvu. Organiziran je s ciljem informiranja i promidžbe Erasmus+ programa s naglaskom na mogućnosti i učinke za studente, a  svrha događanja je osvještavanje i poticanja studenta na uključivanje u mobilnosti.

 

Info dan koji će se 10.10.2019. godine održati na Veleučilištu sastoji se od prvog dijela koji obuhvaća informiranja studenata o programu Erasmus+, mogućnostima i doprinosima studentskih mobilnosti unutar njega, vrstama studentskih razmjena koje su dostupne studentima Veleučilišta za sudjelovanje u mobilnostima zatim informacijama o  ustanovama partnerima Veleučilišta na koje studenti mogu ići na mobilnosti u svrhu studija  kao i ostalim inozemnim organizacijama na koje mogu ići u svrhu obavljanja stručne prakse.  Drugi dio obuhvaća dijeljenje iskustava i učinaka od strane studenata koji su ranije sudjelovali u mobilnostima i slobodne rasprave s publikom sukladno njihovim interesima.   Treći dio informiranja obuhvaća kratku radionicu „Kako se prijaviti za sudjelovanje u Erasmus+ mobilnostima studenata“ u kojoj će studenti dobiti informaciju kako planirati studentsku razmjenu i kako se prijaviti na interne natječaje Veleučilišta za odlazak na mobilnosti i dobivanje bespovratne financijske potpore za to unutar projekata KA1 koje Veleučilište trenutno provodi.

Tijekom ovog događanja omogućeno je i popratno informiranje i promidžba Erasmus+ programa  koje će studenti moći dobiti na Erasmus+ info pultu kroz tiskane informativno-promotivne materijale za studente zainteresirane za sudjelovanje kojima će proširiti vidljivost i na širu publiku (roditelji i prijatelji) van Veleučilišta.

 

Za studente upisane u prvu godinu informiranje se smatra se obveznim i korisnim  stoga se termini nalaze u rasporedu za nastavu.

Dok se studenti viših godina mogu odazvati sukladno vlastitim interesu za sudjelovanje u mobilnosti budući da su dio općenitih informacija dobili na ranijim informiranjima, ali je korisno čuti aktualnosti i eventualne izmjene.

INFO PREZENTACIJA – radionica prijave na natjecaj

Info prezentacija listopad 2019