Objavljeno: 14.01.2021.

Na izbornoj 60. sjednici Vijeća studenata koja se održala na Poslovnom veleučilištu Zagreb, izabrani su novi članovi predsjedništva i voditelji Ureda Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.

Među novim članovima našle su se naše studentice i članice Studentskog zbora VEVU, Iva Maganić (Zdravstveni odjel) i Žana Kunji (Poslovni odjel), a samim time i naše je Veleučilište kroz njihovu aktivnost i novu ulogu postalo dijelom Vijeća studenata. Iva Maganić izabrana je na mjesto voditeljice Ureda za društvene aktivnosti, a Žana Kunji na mjesto voditeljice Ureda za studentski standard na što smo iznimno ponosni. Vjerujemo kako će naše studentice uspješno odgovoriti na sve izazove kako to čine tijekom studiranja i da će uspješno predstaviti naše Veleučilište.

Svojim novim ulogama pristupile su vrlo odgovorno baš kao i radu u Studentskom zboru, pred njima su brojni planovi i projekti, ali i veliko zadovoljstvo što će baš one voditi ova dva Ureda. „Biti u vodstvu Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH na mjestu voditeljice Ureda za kvalitetu i studentski standard iznimna je čast i važnost jer svi članovi Vijeća predstavljaju glas više od 45 000 studenata u Republici Hrvatskoj. Drago mi je da smo Iva i ja prepoznate kao elokventne i ambiciozne studentice koje svojim radom i znanjem djeluju i izvan Veleučilišta Lavoslav Ružička koje pohađamo i da na taj način utječemo na poboljšanje kvalitete studiranja. Smatram da svojim trudom i zalaganjem predstavljamo ne samo VEVU nego i grad Vukovar jer smo zauzele dva mjesta od sedam u vodstvu Vijeća. Ispred nas je radna godina puna projekata i čeka nas pregršt izazova, no nadamo se kako ćemo opravdati povjerenje koje nam je pruženo i pokazati snagu znanja koja dolazi iz Vukovara“, istaknula je Žana.

Predsjednica studentskog zbora Veleučilišta, Iva Maganić, složila se sa svojom kolegicom Žanom te dodala: „Žana Kunji i ja smo svojim trudom i radom na razini fakulteta pokazale kako možemo kvalitetno obavljati svoje dužnosti u Studentskom zboru te smo tako dokazale da se možemo popeti stepenicu više. Preuzele smo vodstvo dva Ureda Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske i vjerujem da ćemo opravdati očekivanja i podići kvalitetu studentskog standarda na još veću razinu. Čekaju nas razni projekti koje planiramo realizirati ove akademske godine i nadam da će se isti svidjeti svim studentima koje predstavljamo. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti voditeljica Ureda društvenih aktivnosti i želim se zahvaliti svim predstavnicima i kolegama na ukazanom povjerenju.“

Studentice su zahvalile Veleučilištu i dekanu dr.sc. Željku Sudariću na preporuci za navedena tijela, te potvrdile kako je ovo veliki uspjeh Veleučilišta i Studentskog zbora, a ujedno i potvrda o izvrsnosti naših studenata.