Objavljeno: 06.04.2023.

Svake godine u travnju obilježava se Svjetski dan zdravlja te su tom prigodom nastavnice Zdravstvenog odjela Slavica Janković i Tea Dodlek zajedno s alumnijima našeg Veleučilišta Ivanom Dodlekom i Josipom Ivandom te studentom Markom Ilakovcem organizirali 4. travnja 2023. godine radionice i predavanja s ciljem promicanja zdravlja među studentima, budućim fizioterapeutima kao i drugim posjetiteljima.

Alumni Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru svojim su iznimnim i zanimljivim predavanjima sve posjetitelje upoznali s različitim temama pa su tako posjetitelji mogli na radionicama i predavanjima naučiti sljedeće:

Ivan Dodlek, mag, physioth., pred. s temom „Dijabetes i zdravlje žena“ je kroz prikaz slučaja iznio važne znanstveno-praktične primjenjive principe vježbanja kod pacijenata s ovom nerijetkom metaboličkom bolesti.

Josip Ivanda, mag. physioth., glavni fizioterapeut Poliklinike OTOS-Vita, s temom „Cjelovito konzervativno zbrinjavanje adolescenata s idiopatskom skoliozom“ približio je koncept „Schrot terapije“ uz koju je predstavio i metode rada kroz praktične primjere.

Marko Ilakovac, bacc. physioth. i student druge godine stručnog diplomskog studija „Preventivna fizioterapija“ održao je predavanje pod nazivom „Povezanost vježbi disanja sa suvremenim spoznajama“ koje je istovremeno pratila i odgovarajuća radionica o tehnikama disanja gdje su svi prisutni mogli na vlastitom primjeru odmah osjetiti pozitivne učinke navedenih tehnika.

Navedeni alumni dali su kao i uvijek svoj izniman doprinos u širenju svijesti i potrebe za fizioterapijskom djelatnošću budućim mladim kolegama na oduševljenje svih prisutnih, a posebno studenata i studentica sa željom za češćim održavanjem ovakvih predavanja i manifestacija.