Objavljeno: 20.05.2024.

I ove godine članovi udruge Alumni VEVU pridružili su se organizaciji tradicionalne sportsko-rekreativno-humanitarne manifestacije pod nazivom 7. Vukovarski kros – Hrvatskoj na ponos – „Trčim i pomažem“. Kros je održan 18. svibnja 2024. godine u Park šumi Adica u organizaciji Lions kluba Vukovar, Alumni VEVU udruge završenih studenata i Grada Vukovara.

Na krosu je sudjelovalo dvjestotinjak osoba svih dobnih skupina i uzrasta te svih psihofizičkih sposobnosti u 12 natjecateljskih kategorija. Osim djece iz vukovarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola, na krosu su sudjelovale slijepe i slabovidne te gluhoslijepe osobe kao i osobe s intelektualnim poteškoćama te osobe starije od 65 godina.

Cilj ove manifestacije je promoviranje sporta, druženja, natjecanja, zdravog načina života, boravka u prirodi te humanitarnog aspekta u obliku skupljanja pomoći potrebitima. Cjelokupni  prihod uplaćen je za korisnike projekta “Halo pomoć” kojim se osigurava izvaninstitucionalni oblik skrbi za starije, bolesne i nemoćne osobe u gradu Vukovaru koje žive u samačkim kućanstvima.