Sadržaj kolegija:

1.Prehrambeni proizvodi i njihove osobine. Svježi i prerađeni poljoprivredno – prehrambeni proizvodi biljnog i životinjskog podrijetla.  Razvoj tehnologije proizvodnje,  čuvanja i distribucije prehrambenih proizvoda.
2.Tehnologija proizvodnje i ambalažiranja prehrambenih proizvoda. Prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla. Prehrambeni proizvodi životinjskog podrijetla.
3.Pakiranje, skladištenje, transport i rukovanje robom – prehrambenim proizvodima
4.Kvaliteta prehrambenih proizvoda.
5.Proizvodnja i distribucija hrane i ekosustav.
Nastava se, također, odnosi se na uvid i analizu praktičnih slučajeva (posjete proizvođačima i distributerima hrane).

Popis literature:

Obvezna literatura:

1.Andrijanić, I.; Bilen, M.; Lazibat, T.:  Poznavanje robe u trgovini, Ekonomski  fakultet, Zagreb, 2001.
2.Lovrić, T.; Piližota, V.: Konzerviranje i prerada voća i povrća, Nakladni zavod Globus, Zagreb, 1994.
Izborna literatura:

1.Ignjac, N.: Sustav kvalitete 2000, – velika revizija normi ISO – 9000, Zagreb. 1999.
2.Kovačević, D.: Kemija i tehnologija mesa i ribe, Sveučilište u Osijeku, Osijek, 2001.

Ciljevi kolegija:

Predmetom „Poznavanje prehrambene robe“ studentima će se omogućiti stjecanje temeljnih tehnoloških teorijskih i praktičkih spoznaja, na temelju kojih će moći voditi robno poslovanje i rukovanje robom u sektoru poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Polaganje ispita:

Pismeni i usmeni ispit.

Obavijesti:

Trenutno nema obavijesti

Materials:

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.