Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Studenti studija Trgovina posjetili HPB d.d. u Zagrebu

U sklopu provedbe terenske nastave projekta „STEP UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ studenti stručnog prijediplomskog studija Trgovine boravili su u Zagrebu 12. i 13. siječnja 2023. godine u pratnji mentorica dr. sc. Željke Borzan, v. pred. i mr. sc. Darije Ivanković, v. pred.

Cilj putovanja je upoznavanje studenata s aktivnostima u Hrvatskoj poštanskoj banci d.d. Stoga su 12. siječnja 2023. studenti prisustvovali predavanju u sklopu kojega su upoznati s razvitkom Hrvatske poštanske banke, djelovanjem banke i načelima poslovanja kao i izazovima s kojima se banka suočila s prelaskom na euro. Predavanja su održale Ana Škeljo i Karmela God. Drugi dan studenti su se upoznali s radom poslovnice Hrvatske poštanske banke pod vodstvom Ivane  Kamenić i Nikoline Dragcević.

Studenti su se upoznali s Hrvatskom poštanskom bankom kao bankom u hrvatskom vlasništvu koja za viziju izdvaja način poslovanja koja na  najbolji način brine o klijentima, dioničarima i zajednici. S više od 1.200 zaposlenih i 500.000 klijenata način poslovanja banke naglašava posvećenost klijentu i zajednici, ali i svojim zaposlenicima. S posebnom pažnjom studenti su slušali o načinu poslovanja na financijskom tržištu i inovacijama banke, posebno u području digitalizacije i održivog (zelenog) poslovanja te izazovima s kojima se banka suočila u vrijeme pandemije i prelaska na euro. Posebno su ih se dojmile ljubazne predavačice i zaposlenice HPB-a te su ostvareni novi kontakti i putevi za buduću suradnju.

Nositelj projekta

Partneri na projektu

Izradu mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Veleučilišta Lavoslav Ružićka.