Objavljeno: 01.04.2021.

Odjel za zdravstvene studije našeg Veleučilišta obilježava Svjetski dan zdravlja suradnjom s Odjelom za suvremeni ples Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru kroz projekt spoja fizioterapije i plesa, čija je glavna misao vodilja: kako očuvati estetiku i unaprijediti funkciju pokreta plesača.

U sklopu ovog projekta studenti stručnog studija Fizioterapije i specijalističkog studija Preventivne fizioterapije imaju mogućnost kroz izravan rad s učiteljicama plesa i djecom u plesnoj školi steći neposredno iskustvo u radu koje je nezamjenjivo za fizioterapiju kao djelatnost.

Tijekom ožujka studenti, u suradnji sa svojim mentorima/nastavnicima Odjela za zdravstvene studije, radili su s učenicama i učiteljicama Odjela za suvremeni ples pet radionica s različitim, zanimljivim temama i zajedničkim ciljem – prevencijom ozljeda i bolnih stanja kod djece koja se bave plesom. Sve radionice su snimljene i bit će prikazane na Svjetski dan zdravlja, 7. travnja 2021. godine preko platforme MS Teams.

Uz ove radionice, pripremljeno je i šest predavanja koja će također biti održana preko MS Teams-a istog dana. Vjerujemo da će predavanja i radionice ponuditi svima zainteresiranima jednu novu perspektivu plesa kao i pokazati mogućnosti i potencijal uključivanja fizioterapije u plesni trening radi unaprjeđenja istog.

Nadamo se da je ovaj projekt samo početak novih suradnji. Pogledajte fotografije s održanih radionica te raspored predavanja i radionica s poveznicom preko koje se svi zainteresirani mogu uključiti na MS Teams u utorak, 7. travnja 2021. godine od 10,00 sati.

Svjetski dan zdravlja