Objavljeno: 18.04.2023.

Studenti druge godine stručnog diplomskog studija “Preventivna fizioterapija” zajedno s nastavnicama Slavicom Janković i Teom Dodlek te studenticom iz Erasmus+ programa Jasmin Stenfors, posjetili su Thalassotherapiju Opatija 14. i 15. travnja 2023. Thalassotherapia je referentna institucija znanstvenog i zdravstveno-turističkog centra izvrsnosti te specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma, koja primjenjuje suvremenu medicinsku tehnologiju u svakodnevnom radu.

Ova bolnica je također prva u Hrvatskoj koja je opremljena antigravitacijskom trakom NASA-ine tehnologije diferencijalnog zračnog tlaka, što omogućava kvalitetniju, učinkovitiju i bržu rehabilitaciju ortopedskih, neuroloških pacijenata te profesionalnih sportaša. Studenti su imali priliku iskusiti novu razinu rehabilitacije korištenjem TecnoBody-evog digitalnog ogledala “D-wall”, koje uz 3D kameru i podnu platformu omogućuje izvođenje svakog pokreta s maksimalnom kontrolom te analizu u stvarnom vremenu prema preciznim parametrima.

Obilazak je nastavljen u Thalasso Wellnes Centru, gdje su studenti mogli vidjeti korištenje prirodnih dobrobiti (morske vode i sastojaka mora) u poluolimpijskom bazenu s grijanom morskom vodom, protustrujnim plivanjem, zračnim i podvodnim masažama te jacuzzijem. Wellness centar također sadrži i Spa Relax Zonu s 4 vrste sauna, relaks prostorije za odmor, sobe za masažu te salone za njegu lica, tijela i dr.

Ovo dvodnevno stručno putovanje studentima je omogućilo oplemenjivanje njihova iskustva kroz stručnu praksu te proširivanje vidika i spoznaja u fizioterapijskoj struci.